Het bad in de jaren 60

Het kinderbad is een ondiep zwembad dat sinds de opening in 1952 tot 2002 in de Speeltuin te vinden was. Het bad was omgeven met wit gepleisterde muurtjes en had vanaf 1961 als blikvanger een knielende witte olifant die met zijn slurf water in het bad spoot. De olifant is een ontwerp van Anton Pieck, en werd uitgevoerd door Henk Smulders die daarmee een vaste aanstelling bij het park verdiende.

Het Kinderbad lag naast het Kinderspoor

Het oorspronkelijke kinderbad lag sinds 1952 rond waar zich nu Tweeling Gijs bevindt in de vorm van twee grotere cirkels met daartussen een smallere verbinding. Bij het bad stond een bordje met het opschrift 'Kinderbad / Alleen voor onze kleintjes'. Na de bouw van het Lavenlaar in 1990 moesten enkele draaimolens verhuizen, waardoor een herordening noodzakelijk werd. Het grote kinderbad werd vervangen door door de Grote Zweefmolen en Dierenmolen en iets noordelijker werd een veel kleiner, rond kinderbad aangelegd. De olifant verhuisde mee. Een deel van de vrijgekomen ruimte wordt bij het Dienstencentrum getrokken voor een nieuwe vleugel aan het Stuurhuys.

Toen in 2002 het Anton Pieckplein wederom flink herzien werd, was er geen plaats meer voor het kinderbad. De oppervlakte is nu bestraat en de olifant is verhuisd naar Villa Pardoes. Wel achtergebleven is nog de ronde overkapping met lichtjes die bij het kinderbad hoorde.