Onder de noemer Groepsbagage biedt de Efteling twee locaties met in totaal 38 grote bagagekluizen waarin groepen hun bagage gezamenlijk kunnen opbergen.

Op het Anton Pieckplein

De eerste locatie bevindt zich op het Anton Pieckplein, aan de zijkant van In de Bonte Harlekyn, waar voor de komst van het Efteling Museum ook de algemene garderobe gevestigd was. Hier vindt men achttien lockers, onder een afdakje met daarboven een bord "Groepsbagage", aan weerskanten geflankeerd door vier maal twee kabouters die per koppel een stok met plunjezakken voortrennen. In het midden van elk van de groengelakte deuren is een rood silhouet van een reiziger geplaatst, sterk gelijkend op het beeld van de reiziger bij het Kinderspoor.

Achter de EHBO-post

De overige twintig kluizen zijn ingebouwd in de achterzijde van de EHBO-post Marerijk, aan de spoorlijn, te bereiken door links om het gebouwtje te lopen. Hier zijn ook drie houten bruingelakte picnictafels geplaatst zodat wachtende groepsleden wat kunnen rusten. De lockers hebben hetzelfde ontwerp als op het Anton Pieckplein, maar de kleurstelling is omgewisseld: een beige reiziger op een rood paneel.

Bagagekluizen in 1998

Sleutels voor beide locaties kunnen verkregen worden bij de EHBO-post Marerijk, op vertoon van een groepsentreebiljet. Dit betekent dat een groep dus uit minstens twintig bezoekers moet bestaan om van deze voorziening gebruik te kunnen maken. Er passen zo'n veertig tassen in. De Efteling raadt aan om de lockers van te voren te reserveren via Trrrinkel.