Verbinden.jpg
Hilfe.jpg
Ontwerp van de Laafse EHBO-post

Bij de EHBO-post wordt eerste hulp verleend bij ongelukken. Bezoekers kunnen hier terecht bij medische calamiteiten, maar ook voor eenvoudiger ongemakken als een blaarpleister of een aspirientje. De post dient ook als uitvalsbasis voor de verpleegkundigen die het park in dienst heeft. Deze kunnen vanaf de post op de fiets bij een noodgeval snel ter plaatse zijn. In het hoogseizoen is er ook een arts aanwezig.

Een tijdlang zijn er twee EHBO-posten in gebruik geweest, maar inmiddels is Marerijk de enige nog actieve EHBO-post. De voormalige posten kunnen nog wel door gasten worden gebruikt worden om te kolven of uit te rusten. In het verleden beschikte het park ook over een eigen ambulance.

EHBO Marerijk

Zie: EHBO-post Marerijk

Aan de rechterzijde van de Speelweide tegenover de Soete Inval vindt men de EHBO-post van het Marerijk. Het Pieckse gebouwtje verscholen achter een poort heeft eerder dienstgedaan als garderobe. De post doet ook dienst als servicepunt voor de omroepinstallatie en de groepsbagage; een deel van de groepsbagagekluizen bevindt zich in de achterkant van het gebouwtje.

EHBO Ruigrijk

Zie: Dokter van Tuijnpaviljoen

In de eerste jaren van het park doet de huisarts van Kaatsheuvel, dr. Van Tuijn, ook dienst als parkarts. Op zijn initiatief komt er een permanente post in het park voor hulpverlening. In 1962 wordt de EHBO-post nabij het Zwembad in het tegenwoordige Ruigrijk gebouwd. Dit wordt later hernoemd naar het Dokter van Tuijnpaviljoen.

EHBO Speeltuin

Zie: Leedhuys

In 1973 werd er een EHBO-post midden in de immens populaire Speeltuin gebouwd. Het witte gebouwtje met verschillende soorten gevels werd ontworpen door Anton Pieck. Het vormde tevens de personeelskantine voor het speeltuinpersoneel. Wanneer in 1989 wordt begonnen aan de bouw van het Volk van Laaf wordt de EHBO-post omgebouwd, naar ontwerp van Ton van de Ven, tot een Laafs gebouw dat daarna de naam Leedhuys krijgt. Sinds 2004 wordt het niet meer als EHBO-post gebruikt.