Waltman, werkend aan een elfje in de jaren negentig
Bordje in het Efteling Museum

Aart Waltman was werkzaam in de Efteling van 1984 tot 2010. Eerst als attractiemedewerker, en vanaf 1993 in de winterperiode als vormgever en beheerder van het Rekwisietenmagazijn.

Buiten zijn werktijd zette hij zich in voor het bewaren van Efteling-erfgoed en zette hij het Efteling Rekwisietenmagazijn op, de plek waar allerlei authentieke oude Efteling-objecten worden opgeslagen. Ook was hij jarenlang actief bij de Personeelsvereniging, bij de bedrijfsbrandweer en was hij vijftien jaar lang voorzitter van motorclub Gli Gnomi.

Over zijn tijd bij Decoratie & Vormgeving zegt hij:
Na Droomvlucht ben ik bij Decoratie & Vormgeving gaan werken. Daar heeft toch altijd mijn hart gelegen. Ik hield me vooral bezig met Droomvlucht, Fata morgana, het Sprookjesbos en het volk van Laaf. Daarbij was het belangrijk dat de oorspronkelijke uitstraling behouden bleef. Gelukkig staat alles op de foto en kunnen we alles in originele staat terugbrengen. Daarnaast hield ik het mallenmagazijn en rekwisietenarchief bij. Daar ligt een geweldige grote Eftelinghistorie.[1]

Bij zijn vervroegde uittreding in 2010 werd er een bordje geplaatst in het Efteling Museum waarop hij wordt bedankt voor zijn zorg voor het magazijn.


Verwijzingen
  1. 'All Round medewerker DEVO', Efteldingen, voorjaar 2010