Het rekwisietenmagazijn

Het Rekwisietenmagazijn is een opslagplaats onder Vogel Rok waar allerlei (al dan niet oude) Eftelingobjecten als beelden, borden, ornamenten en ander groot (historisch) archiefmateriaal wordt opgeslagen.

In de beginjaren van het park worden versleten figuren weggegooid, weggegeven of per toeval bewaard in het atelier van Decoratie & Vormgeving. Zo zijn de originele kikkers van de Kikkerfontein niet meer bewaard gebleven.[1] Het zijn medewerkers Theo Hochwald en zijn chef Sjef van Puijenbroek die zich inspanden voor het bewaren van historisch materiaal en een magazijn opzetten. Het magazijn, o.a. een deel van het atelier, werd van 1996 tot 2009 beheerd door Aart Waltman, die daarvoor bedankt wordt middels een briefje aan een decoratieve sleutel in een vitrine van het Efteling Museum. Behalve door Aart Waltman werd het magazijn ook regelmatig gebruikt door de Evenementen-afdeling voor het decoreren van buffetten. Sinds 2012 wordt het beheerd door Team Erfgoedbeheer, samengesteld uit personen van het archief, Ontwerp en Ontwikkeling en Decoratie & Vormgeving.

Het magazijn bevindt zich direct onder de ingang van het attractiegebouw van Vogel Rok (als je de poort met de rotsen gelijk na het tuintje betreedt sta je er bovenop) en is toegankelijk via het binnenterrein tussen Rok en het Café-Restaurant. Het is, net als het archief voor documentatie en kleinere zaken, niet toegankelijk voor bezoekers, maar was wel te zien in 'De Wandeling', een programma van Omroep Brabant dat op bezoek was in de Efteling in 2001.

  1. Efteling: De tentoonstelling, Het Noordbrabants Museum (2023)