Het rekwisietenmagazijn

Het Rekwisietenmagazijn is een opslagplaats onder Vogel Rok waar allerlei (al dan niet oude) Eftelingobjecten als beelden, borden, ornamenten en ander groot (historisch) archiefmateriaal wordt opgeslagen.

In de beginjaren van het park worden versleten figuren weggegooid, weggegeven of per toeval bewaard in het atelier van Decoratie & Vormgeving. Het zijn medewerkers Theo Hochwald en zijn chef Sjef van Puijenbroek die zich inspanden voor het bewaren van historisch materiaal en een magazijn opzetten. Het magazijn, o.a. een deel van het atelier, werd vanaf de jaren tachtig tot 2010 beheerd door Aart Waltman, die daarvoor bedankt wordt middels een briefje aan een decoratieve sleutel in een vitrine van het Efteling Museum. Behalve door Aart Waltman werd het magazijn ook regelmatig gebruikt door de Evenementen-afdeling voor het decoreren van buffetten. Tegenwoordig wordt het beheerd door een grotere groep personen.

Het magazijn bevindt zich direct onder de ingang van het attractiegebouw van Vogel Rok (als je de poort met de rotsen gelijk na het tuintje betreedt sta je er bovenop) en is toegankelijk via het binnenterrein tussen Rok en Panorama. Het is, net als het archief voor documentatie en kleinere zaken, niet toegankelijk voor bezoekers, maar was wel te zien in 'De Wandeling', een programma van Omroep Brabant dat op bezoek was in de Efteling in 2001.