Het winkeltje met haar Sprookjesboeken in 1995
In de Bonte Harlekyn in 1998
De harlekijn toont de naam (1998)

In de Bonte Harlekyn, een lieflijk gebouwtje op het Anton Pieckplein, was van 1964 tot en met 1995 in gebruik als winkeltje. Tegenwoordig fungeert het als het voorste deel van het Efteling Museum.

In juli 1964 werd er een vergunning aangevraagd voor het bouwen van een 'speelgoedwinkel' a raison de vijf duizend gulden. Op dat moment stond op deze plek een muur met daarin een gesloten houten poort. Die wordt dichtgemaakt en op de plek van de poort komt een balieuitgifte. Vanaf dat moment is het gebouw in gebruik als verkooppunt van souvenirs. Later wordt de balie vervangen door dubbele deuren zodat de gast het kan betreden.

In de laatste jaren van de winkel was er een bijzonder souvenir te koop: sprookjesboeken waarin je zelf de hoofdrol kon spelen. Met ingang van seizoen 1996 viel het doek voor de Harlekyn, mogelijk vanwege de nabije aanwezigheid van grotere souvenirwinkels, de Marskramer en de Loetiek. Het gebouwtje wordt vanaf dat moment als opslagruimte gebruikt.

Tentoonstellingsruimte

In 2000 werd de Harlekyn voor een korte periode weer geopend. De locatie werd gebruikt als tentoonstellingsruimte voor het Carrousel Festival dat het park dit jaar in oktober gaf, naar aanleiding van het door de IAAPA uitgeroepen Jaar van de Carrousel. Daarna werd de ruimte gebruikt voor de opslag van Laaf Products-laven die in de Loetiek verkocht werden. In 2002 maakten de souvenirs plotseling plaats voor allerhande Efteling-memorabilia ter ere van de jubileumtentoonstelling Dwalen op de Rommelzolder.

Na het jubileumjaar werd de Harlekyn dieper gemaakt. In 2003 werd de oude Garderobe bij het kleine gebouwtje getrokken om plaats te bieden aan het Efteling Museum. Er kwamen verschillende ruimtes in het gebouw en er kwam een achteringang die uitkomt op een nieuw pad tussen het nieuwe Anton Pieckplein en de eveneens vernieuwde Dubbele Laan.