Thedo Keizer
Thedo Keizer bij een tv
Volledige naam Theodoor Franciscus Keizer
Alias Thedo
Geboren 6 juli 1961
Jaren actief 1990-heden
Beroep tekstschrijver, programmamaker
Nationaliteit Nederlands
Bekend als maker Efteling-documentaires
Personen

Thedo Keizer ('s Gravenhage, 6 juli 1961) is tekstschrijver en programmamaker. Hij werkte twee decennia voor de TROS, waaronder aan verschillende Efteling-producties.

Keizer werd na zijn studie Nederlands aanvankelijk professioneel cabaretier. In 1990 kwam hij in dienst bij de omroep, als tekstschrijver bij het programma TROS Aktua in bedrijf. Twee jaar later stelde hij voor deze omroep, samen met Nathalie Toisuta, de Efteling-documentaire Dromen met Open Ogen samen over de totstandkoming van Droomvlucht (1992). Samen maakten ze nog twee andere Efteling-gerelateerde documentaire producties: Het leven van Anton Pieck (1995) en The making of PandaDroom (2002).

In 2009 komt hij weer in aanraking met de Efteling: Keizer schrijft de studioteksten voor en is eindredacteur van de TROS/Efteling-coproductie Sprookjesboomfeest.

Sinds 2013 is Thedo Keizer zelfstandig tekstschrijver en filmmaker. Hij schreef samen met zijn cabaret-maatje Paul Passchier moderne hertalingen van klassieke Sinterklaasliedjes in het boek Sinterklaasje, kom maar binnen (met je Piet) (2014). Met teksten als "Sinterklaasje, kom maar binnen met je Piet / want we zingen allemaal blij een lied" zetten zij een nieuwe norm voor de teksten van deze vertrouwde liedjes.