Nathalie Toisuta
Nathalie Toisuta
Volledige naam Silfina Nathalie Toisuta
Geboren 8 maart 1968
Beroep programmamaker
Bekend als maker Efteling-documentaires
Personen

Nathalie Toisuta (8 maart 1968) is een Moluks-Nederlands programmamaakster, die vier documentaires voor de Efteling heeft gemaakt.

Toisuta als tweede van links bij opnames voor Dromen met Open Ogen

Toisuta begon haar televisiecarriere bij Veronica, maar kwam later bij de TROS te werken. Vanaf 1990 was ze redacteur van TROS Aktua in Bedrijf, met als collega Thedo Keizer. Samen met hem stelde ze voor de TROS een documentaire samen over de totstandkoming van Droomvlucht: Dromen met Open Ogen (1992), die zij ook regisseerde. Vervolgens produceerden zij samen ook de documentaires Het leven van Anton Pieck (1995) en The Making of PandaDroom (2002). In dat jaar maakte ze, nu zonder Keizer, de geschiedenis-documentaire 50 Jaar Sprookjes in de Efteling waarvoor ze Efteling-coryfeeën en familieleden van de oprichters interviewde.

Voor Efteling Zakelijk maakte Toisuta verschillende voorlichtingsfilms over de mogelijkheden voor de zakelijke markt binnen de Efteling.

Sinds 1997 produceert ze documentaires met haar productiebedrijf Media Luna, waaronder verschillende opdrachten voor goededoelenorganisatie War Child.