Rommelzolder.JPG

Dwalen op de Rommelzolder was een tijdelijke tentoonstelling over de Eftelinggeschiedenis in het gebouwtje In de Bonte Harlekyn aan het Anton Pieckplein, georganiseerd ter gelegenheid van het gouden jubileumjaar 2002. De expositie gaf de aanzet voor het Efteling Museum, dat twee jaar later op deze locatie werd geopend.

De tentoonstelling bestond uit een U-vormig tentoonstellingsparcours door het gebouwtje, met langs de wanden redelijk lukraak geplaatste objecten uit de geschiedenis van het park. Het betrof hierbij een bonte verzameling van zaken als maskers van animatronics, afgietsels uit mallen, carrouselpaarden, paspoppen met oude kostuums, ornamenten en ingelijst beeldmateriaal. Over dit alles was een flinke dosis engelenhaar uitgesponnen om zo de indruk te wekken dat het hier een oude opslagplaats of verlaten depot betrof. De objecten waren niet afgeschermd met glas of gaas. Tussen de objecten waren ook informatieve panelen geplaatst.

De informatiepanelen

In de tentoonstelling stonden vijf lage lichtbakken opgesteld met ieder vier panelen met informatie en foto's. De panelen waren, zo zou later blijken, opgemaakt in de lay-out van het jubileumboek Kroniek van een Sprookje en gaven een zeer beknopte weergave van de geschiedenis van het park in woord en beeld. Hieronder vind je een overzicht van alle panelen.