Het Stuurhuys

Het Stuurhuys is het kantoorgebouw op het Dienstencentrum, direct gelegen aan de Dubbele Laan. Tegenwoordig zijn de meeste afdelingen gehuisvest in het kantorencomplex Raveleijn en zijn nog maar enkele afdelingen, zoals het Efteling Contact Center hier te vinden.

Naambordje

De kantoren van de directie en haar secretariaat waren alhier gevestigd: de naam verwijst dan ook naar het feit dat het park vanaf hier 'bestuurd' werd. Daarnaast waren vele andere kantoorgebonden afdelingen hier thuis, zoals Projectontwikkeling, Horeca, Planbureau, Support Desk, Parkmanagement, het Eftelingarchief, Communicatie, Brand Development, Sales, Entertainment en Merchandise & Licensing.

Het pand is opgetrokken uit baksteen met daarop een puntdak met dakkapellen, en heeft in die zin meer weg van een woonhuis dan van een gemiddeld kantoorpand. Het is onder andere te zien in Dromen met Open Ogen, als we Ton van de Ven bezig zien in zijn werkplaats onder het schuine dak. Het werd in 1990 gebouwd en verving daarmee het gebouw dat werd aangeduid als Secretariaat, dat al sinds de jaren vijftig bestond.


Wetenswaardigheden

  • Twee gedenkstenen uit de voormalige Ingang Parklaan zouden in dit gebouw verwerkt zijn.