Flexplekken in het Contact Center

Efteling Contact Center, eerder Trrrinkel genoemd, is het callcenter van de Efteling. De afdeling is vanaf 2 februari 1998 in bedrijf.

Het Contact Center beantwoordt alle telefoontjes aan het algemene nummer 0416-288111 alsook e-mails van bezoekers. De medewerkers geven informatie over bijvoorbeeld openingstijden, maar zijn ook verantwoordelijk voor boekingen van evenementen en reserveringen van onder andere Bosrijk, Efteling Theater en het Efteling Hotel.

De afdeling is gevestigd in het Stuurhuys en staat onder leiding van de manager Communicatie & PR.

Trrrinkel

Al vanaf de jaren tachtig zijn alle kantoren van de Efteling los bereikbaar. Het kwam regelmatig voor dat bellers in de wachtstand terechtkwamen en daar langdurig moesten blijven wachten. Alle telefoontjes voor het park, hotel en golfpark kwamen binnen bij de betreffende afdeling. Dat was niet handig en dus begon in 1997 een proef waarin alle reserveringen voor het hotel centraal werden geregeld onder de naam 'Trrrinkel'.[1]

Aanvankelijk was het ook aan de Trrrinkel om dagelijks de krant door te spitten om alle Efteling-artikelen uit te knippen voor het Efteling Archief.[2] Later werd deze taak overbodig vanwege digitale uitgave van kranten.

In 2013 veranderde de naam van Trrrinkel naar Efteling Contact Center.

  1. 'Hé dit is geen bandje. U bent het écht! Wat leuk', Efteldingen, december 2003
  2. 'Efteling Trrinkel', Efteldingen, februari 1998