Meer Sprookjes van de Efteling
Meer Sprookjes van de Efteling
Meer Sprookjes van de Efteling
Auteur Ad Grooten
Illustraties Martijn van der Linden
Vormgeving Nanja Toebak
Taal Nederlands / Engels / Duits
Onderwerp sprookjesboek
Genre fantasie
Uitgever Uitgeverij Ploegsma
Uitgavedatum november 2011
Pagina's 160
Grootte 19x266x206 mm
Uitvoering gebonden
ISBN 9789021669588
Prijs € 24,95
Koop bij bol.com
Boeken

Meer Sprookjes van de Efteling is een sprookjesboek, uitgegeven in november 2011. Het boek is een vervolg op het Sprookjesboek van de Efteling dat twee jaar eerder ook werd uitgegeven door uitgeverij Ploegsma. Het bevat 35 sprookjes, waarvan op het moment van verschijnen slechts één sprookje direct aan de Efteling te koppelen was. Het werd geschreven door Ad Grooten en geïllustreerd door Martijn van der Linden. Het boek is ook in een Duits- en Engelstalige editie verschenen, respectievelijk met de titel Noch mehr Efteling-Märchen en More Fairy Tales from Efteling.

Alhoewel een vervolg op het Sprookjesboek van de Efteling is dit boek beduidend anders van aard. Nadat het blauwe boek nagenoeg alleen sprookjes behandelde die voorkomen in de Efteling, zijn deze sprookjes nu zo goed als 'op' en passeren hier bijna alleen maar sprookjes de revue die geen Efteling-connectie hebben. Het gevolg hiervan is weer dat niet geput kon worden uit ontwerpen van Anton Pieck, dus dat nieuwe, niet Pieckse illustraties gemaakt zijn door Martijn van der Linden. Al met al heeft het boek dus een veel minder Eftelings karakter.

De lijst met sprookjes:

Hergebruik

De tekst van De Gelaarsde Kat werd hergebruikt voor het Gouden Boekje over dat verhaal dat in 2016 verscheen.

In september 2019 verscheen het derde boek in deze serie, En ze leven nog lang en gelukkig. De sprookjes Kleine Boodschap en Pinokkio uit dit boek zijn in het nieuwe boek opgenomen in een ingekorte versie en met illustraties van de ontwerpers van de uitbeeldingen ervan in het Sprookjesbos.