Fotoboekje 2001
Fotoboekje2001.jpg
Toren van Raponsje (donkergroen)
Boekje nr. 28
Aantal pagina's 44
Aantal foto's 92
Nieuwe foto's Raponsje, Kinderspoor op nieuwe locatie
Uitklappagina's nee
Werd verkocht in zomer en najaar 2001 en winter 2001-2002
Vorige fotoboekje 2000
Volgende fotoboekje 2002
Fotoboekje

Fotoboekje 2001 is het achtentwintigste boekje dat in de serie fotoboekjes werd uitgebracht. Het was zowel los als samen met de parkplattegrond te koop in de souvenirwinkels van de Efteling tijdens seizoen 2001 en de derde Winter Efteling. Het is vandaag de dag enkel te verkrijgen via ruilhandel, Efteling-verzamelbeurzen of verkoopsites. Inclusief uitsnedes telt het boekje 92 foto's.

Het is dit jaar voor het eerst dat het fotoboekje ook te verkrijgen is zonder de plattegrond. De plattegrond is echter alleen te koop met fotoboekje.

Na de bijzondere cover van vorig jaar heeft men in 2001 geprobeerd de stijl van de fotoboekjes die van 1993 tot in 1997 uitkwamen te gebruiken. De decoraties om de ovale omlijsting hebben een klein diepte-effectje gekregen, het vierkante kader om het boekje ontbreekt, er zijn enkele twinkels in de achtergrond te ontdekken en in plaats van het lint onderin is daar het logo te vinden, maar de inspiratie is duidelijk. Op de foto is de complete toren van het nieuwe sprookje Raponsje te zien. De situatie op de foto zou nooit in het echt kunnen plaats vinden, de toverkol is namelijk gedraaid om haar duidelijk zichtbaar te maken.

Foto's

Er is een nieuwe, recent gemaakte foto van het wasvrouwtje in het Kabouterdorp, die tevens van plaats is gewisseld met de foto van het interieur van het grote kabouterhuis. De blauwe duif op de Herautenplein-pagina is vervangen door een witte (sinds 2000 werden een aantal jaar de duiven niet geverfd). Op de volgende pagina is een nieuwe foto van het kasteel van Sneeuwwitje te zien.

Het nieuwe Kinderspoor heeft in dit boekje een plaatsje gekregen op de pagina's voor wilde attracties. Een foto van de Piraña verdwijnt daarmee. Ook is er een nieuwe foto van de Pegasus. Voor de rest zijn alle attracties gelijk gebleven. De pagina's van de Winter Efteling, het Hotel en Golfpark zijn wel omgegooid. Bij de Winter Efteling zijn enkel Langnek en het Carrouselpaleis uit het vorige boekje gebleven, de rest van de foto's zijn vervangen door Pardoes en Pardijntje op de sneeuwglijbaan in Kinder Winter Wonderland, een wachter van de Indische Waterlelies met bontjas, Roodkapje met mantel en een ijsvis voor de waterval in de Siervijver. Van het Hotel is nu een foto van de Carrouselsuite erbij gekomen. Er is een nieuwe foto van het Golfpark.

Achterin staan de partners in kwaliteit: ABN-Amro, M&M's (beide met nieuw logo), Kodak, Coca-Cola en Essent.