Fotoboekje 1973
Fotoboekje1973.jpg
Het kasteel van Doornroosje z/w (bruin)
Boekje nr. 2
Aantal pagina's 32 (exclusief omslag)
Aantal foto's 58
Nieuwe foto's De Wolf en de Zeven Geitjes
Uitklappagina's nee
Werd verkocht in seizoen 1973
Vorige fotoboekje 1972
Volgende fotoboekje 1974
Fotoboekje

Fotoboekje 1973 is het tweede boekje dat in de serie fotoboekjes werd uitgebracht. Het was te koop in de souvenirwinkels van de Efteling tijdens seizoen 1973 en is vandaag de dag enkel te verkrijgen via ruilhandel, Efteling-verzamelbeurzen of verkoopsites. Het telt 58 foto's.

Hoewel het vorige boekje nog trots claimde enkel kleurfoto's te bevatten, staat er op de voorkant van dit tweede jaar boekje een sepiafoto van het kasteel van Doornroosje. De hele kaft is verder versierd met kruldecoraties. De tekst is nu in het Anton Pieck-lettertype. Op het achterplat neemt het kort daarvoor geïntroduceerde Eftelingwapen (zonder kleur) de plaats in van de foto van een muzikantje.

Het voorwoord is gewijzigd:

De Efteling is het enige prentenboek ter wereld waar je doorheen kunt lopen.

Je ziet, je hoort, je zou de wonderlijke vertelsels zelfs aan kunnen raken. Jammer, zo'n levensgroot prentenboek kan je niet meenemen. Dit plaatjesboek wel.

Elke foto is 'n stukje verhaal om zo het hele verhaal voor altijd te onthouden.

Deze tekst zou nog tot 1998 gebruikt worden in de fotoboekjes.

De rest van het boekje is grotendeels gelijk aan het vorige. Wel is de foto van een meisje op een Muzikale Paddenstoel vervangen door een foto van de nieuwe aanwinst van dit jaar, De Wolf en de Zeven Geitjes (een foto van het interieur met de geitjes aan tafel en in de klok). Op de pagina met onder andere Kleine Boodschap daarnaast zijn de bloemdecoraties vervangen door een tekstje over de Zeven Geitjes. De bestaande foto's op die pagina bleven.