Fotoboekje 1973
Fotoboekje1973.jpg
Het kasteel van Doornroosje z/w (bruin)
Boekje nr. 2
Aantal pagina's 36
Aantal foto's 58
Nieuwe foto's De Wolf en de Zeven Geitjes, Kleine Boodschap, Vrouw Holle en de Sprekende Papegaai
Uitklappagina's nee
Werd verkocht in seizoen 1973
Vorige fotoboekje 1972
Volgende fotoboekje 1974
Fotoboekje

Fotoboekje 1973 is het tweede boekje dat in de serie fotoboekjes werd uitgebracht. Het was te koop in de souvenirwinkels van de Efteling tijdens seizoen 1973 en is vandaag de dag enkel te verkrijgen via ruilhandel, Efteling-verzamelbeurzen of verkoopsites. Het telt 58 foto's.

Hoewel het vorige boekje nog trots claimde enkel kleurfoto's te bevatten, staat er op de voorkant van dit tweede jaar boekje een sepiafoto van het kasteel van Doornroosje. De hele kaft is verder versierd met kruldecoraties. De tekst is nu in het Anton Pieck-lettertype.

Het voorwoord is gewijzigd:

De Efteling is het enige prentenboek ter wereld waar je doorheen kunt lopen.

Je ziet, je hoort, je zou de wonderlijke vertelsels zelfs aan kunnen raken. Jammer, zo'n levensgroot prentenboek kan je niet meenemen. Dit plaatjesboek wel.

Elke foto is 'n stukje verhaal om zo het hele verhaal voor altijd te onthouden.

Deze tekst zou nog tot 1998 gebruikt worden in de fotoboekjes.

De rest van het boekje is gelijk aan het vorige. Er zijn echter twee pagina's toegevoegd met daarop een foto van de nieuwe aanwinst van dit jaar, De Wolf en de Zeven Geitjes (een foto van het interieur met de geitjes aan tafel en in de klok), en drie 'vergeten' sprookjes: Kleine Boodschap, de put van Vrouw Holle en de Sprekende Papegaai.