Fotoboekje 1991
Fotoboekje1991.jpg
Ingang Lavenlaar (lichtgroen)
Boekje nr. 18
Aantal pagina's 36 (exclusief omslag)
Aantal foto's 48
Nieuwe foto's Interieur Lariekoekhuys en Leerhuys
Uitklappagina's Volk van Laaf
Werd verkocht in seizoen 1991
Vorige fotoboekje 1990
Volgende fotoboekje 1992
Fotoboekje

Fotoboekje 1991 is het achttiende boekje dat in de serie fotoboekjes werd uitgebracht. Het was samen met de parkplattegrond te koop in de souvenirwinkels van de Efteling tijdens seizoen 1991 en is vandaag de dag enkel te verkrijgen via ruilhandel, Efteling-verzamelbeurzen of verkoopsites. Het telt 48 foto's.

Opvallend aan dit fotoboekje is de uitklappagina van het Volk van Laaf, een attractie die sinds het vorige seizoen nieuw was en in 1991 met nieuwe figuren werd aangevuld, en de verandering van het lettertype van het fotoboekje. Het nieuwe lettertype ziet er sierlijker uit dan het vorige en weet het boekje meer stijl te geven. Dit boekje kent een gelijke lay-out als fotoboekje 1990. De achtergrondkleur van de pagina's is vrij gelijk, de kaders om de foto's zijn wel anders van kleur: van binnen naar buiten wit, goud, groen.

Foto's

Op de voorkant van het fotoboekje prijkt de ingang van het Lavenlaar en deze attractie wordt ook groots gepresenteerd in de vorm van uitklappagina's in het midden van het boekje. Voor het eerst zijn er foto's te zien van het Lariekoekhuys, het Leerhuys en de entree tot het dorpje. De pagina met zes natuurfoto's uit fotoboekje 1990 is vervangen door één paginagrote foto van de Pagode en de Gondoletta. Bij Fata Morgana is een nieuwe kleurrijke foto van het exterieur te zien. De foto van de Vliegende Fakir uit de jaren 70 is vervangen door een nieuwe, waarbij voor het eerst de nieuwe gedaante van de Fakir met witte baard in het fotoboekje te zien is. Ook de oudere foto's van de ingang van de Indische Waterlelies, de Halve Maen (nu met groene in plaats van bruine palen) en de Piraña zijn vervangen door zeer recente. La Bella Italia is bij Carnaval Festival vervangen door een foto van feestvierend Nederland, waar de confettistippen en decoraties van het podium ontbreken. De nieuwe attractie van 1991, de Pegasus, werd pas geopend in juli waardoor deze ontbreekt in dit fotoboekje en pas in fotoboekje 1992 voor het eerst voorkomt.