Fotoboekje 1988
Fotoboekje1988.jpg
Pagode (marmer - blauwgroen)
Boekje nr. 15
Aantal pagina's 40
Aantal foto's 56
Nieuwe foto's Pagode
Uitklappagina's Fata Morgana
Werd verkocht in seizoen 1988
Vorige fotoboekje 1986
Volgende fotoboekje 1989
Fotoboekje

Fotoboekje 1988 is het vijftiende boekje dat in de serie fotoboekjes werd uitgebracht. Het was samen met de parkplattegrond te koop in de souvenirwinkels van de Efteling tijdens seizoen 1988. Het is vandaag de dag enkel te verkrijgen via ruilhandel, Efteling-verzamelbeurzen of verkoopsites. Het telt 56 foto's.

Net als in het jaar na de opening van het Spookslot, in 1979, werd in het jaar na de opening van Fata Morgana besloten hetzelfde fotoboekje te blijven verkopen. Destijds was de nieuwe attractie die het jaar daarop volgde, Draak Lichtgeraakt, pas een jaar later in het fotoboekje te zien. Ook nu zien we de attractie die een jaar na de grote toevoeging (Fata Morgana) kwam met een jaar vertraging in het souvenir. De Pagode staat, samen met enkele oranje tulpen, op de cover, in een ovale omlijsting tegen een achtergrond van marmer. Boven de foto van de Pagode is een gevleugelde kroon met appel te zien zoals we die kennen uit het wapenschild van de Efteling. Onder de foto een banderol met in Anton Pieck-lettertype "Efteling", zonder lidwoord. Opvallend is het vele goudfolie: alle kaders, decoraties, de banderol, het wapenschild achterop het fotoboekje en binnenin zelfs alle kaders van foto's bevatten goudfolie.

Foto's

Het Diorama is uit het fotoboekje verdwenen. De attractie zou pas 17 jaar later weer in het fotoboekje opduiken. Hiervoor in de plaats wordt een collectie aan attracties getoond met het onderschrift "Een feest van kleuren". Te zien zijn, van links naar rechts en van boven naar beneden: de Pagode met de bloembedden van de Gondoletta, het exterieur van Fata Morgana, de Halve Maen, de Gondoletta en twee foto's van de Siertuin. Op alle foto's is een weelde aan kleurige bloemen te zien. In 1987 werd er een half miljoen gulden geïnvesteerd in bloemen in het park.

De dubbele pagina met de Gondoletta-foto is verdwenen om ruimte te bieden aan twee nieuwe foto's van de Piraña. De focus op de foto's gaat voornamelijk naar de lachende bezoekers in de bootjes die wild in het water bewegen, en niet zozeer naar de architectuur van de attractie. De nieuwe attracties van dit jaar staan niet in het fotoboekje: de Trollenkoning zou het volgende jaar op de cover verschijnen, Monsieur Cannibale zou pas bijna twintig jaar later (!) de primeur maken in het souvenirboekje.