Fotoboekje 1999
Fotoboekje1999.jpg
Toverspiegel Sneeuwwitje (paars)
Boekje nr. 26
Aantal pagina's 44
Aantal foto's 90
Nieuwe foto's Toverspiegel en kasteel van stiefmoeder Sneeuwwitje, Tafeltje-dek-je, Repelsteeltje, Reus en Klein Duimpje, de Chinese Nachtegaal, nieuwe remise Stoomtrein
Uitklappagina's nee
Werd verkocht in seizoen 1999 en winter 1999-2000
Vorige fotoboekje 1998
Volgende fotoboekje 2000
Fotoboekje

Fotoboekje 1999 is het zesentwintigste boekje dat in de serie fotoboekjes werd uitgebracht. Het was samen met de parkplattegrond te koop in de souvenirwinkels van de Efteling tijdens de tweede helft van seizoen 1999, de eerste Winter Efteling en begin seizoen 2000. Het is vandaag de dag enkel te verkrijgen via ruilhandel, Efteling-verzamelbeurzen of verkoopsites. Inclusief uitsnedes telt het boekje 90 foto's.

De toverspiegel uit het kasteeltje van de stiefmoeder van Sneeuwwitje, één van de nieuwe aanwinsten van seizoen 1999, staat hier op de cover. In de spiegel is een close-up van de giftige appel te zien die in het park op het schild boven de ingang van het kasteel hangt. Op de achtergrond is een vervormde afbeelding van het tafereel uit de grot van Sneeuwwitje te zien. De inhoud van dit boekje is qua opzet gelijk aan het vorige, maar kent enkele nieuwe foto's, waaronder van de nieuwe Pardoes en de nieuwe sprookjes. Achterin staan de partners in kwaliteit: ABN-Amro, M&M's, Kodak, Coca-Cola en KPN Telecom. Het Coca-Cola-logo is vervangen door een nieuwe versie.

Foto's

Veel pagina's zijn gelijk gebleven, zowel qua foto's als teksten. Nieuw zijn foto's voor Herberg de Ersteling en het kasteel van Sneeuwwitjes stiefmoeder op de Herautenplein-pagina's. Op de foto van het exterieur van het kasteeltje is voor het eerst een fotoboekje in het fotoboekje te ontdekken. Klein Duimpje en Repelsteeltje hebben de plek van de Rode Schoentjes ingenomen. De tekst van de Trollenkoning verschuift hiermee, waardoor de meerdere gezichtsuitdrukkingen zijn verdwenen. Ook de Vliegende Fakir en Draak Lichtgeraakt hebben plaats moeten maken voor een nieuw sprookje. De spread wordt hier nu gevuld door de Chinese Nachtegaal, waar een grote overzichtsfoto van de show en een foto uit vogelperspectief van het paleis zijn te zien.

Bij Vogel Rok is de kop vervangen door een foto van de parkversie. De foto van de Stoomtrein is vervangen door een sterk bewerkte foto waar Aagje vanuit de verkeerde richting het Sprookjesstation uit komt gereden. Er staat geen foto van de scène in het Sprookjesstation zelf in het boekje. Er zijn nieuwe, recente foto's van de Halve Maen, de ingang van Carnaval Festival (waarbij de nieuwe boord van de man met de hoge hoed te zien is) en het Hotel. In de tekst wordt nu ook verwezen naar de nieuwe naam Golden Tulip Efteling Hotel.