Boodschap 73x73.png

Dit gaat over de chocoladesloepjes. Niet te verwarren met B&M's of Max & Moritz.

Logo van M&M's

M&M's is een merk kleurige chocoladesnoepjes van Mars Inc dat van 1993 tot 2004 een Partner in Kwaliteit van de Efteling is geweest.

M&M's, wat staat voor Mars & Murrie's naar de uitvinders ervan, worden sinds de jaren 60 verkocht in Nederland onder de namen Treets (met pinda's) en Bonitos (zonder pinda's). In 1983 werden deze namen gewijzigd in respectievelijk M&M's Pinda en M&M's Choco. De snoepjes hebben grote bekendheid gekregen door de slogan smelt in de mond, niet in je hand. Producent Mars Nederland is gevestigd in Veghel, op enkele tientallen kilometers van de Efteling.

Na de introductie van Eftelings Partners in Kwaliteit-programma werd het merk in 1993 opgenomen als partner. Op dat moment zijn de M&M's zoals ze in het park verkocht worden gehuld in speciale Efteling-verpakking, met een M&M klimmend aan de nek van Langnek en hangend aan de Put van Vrouw Holle. In 1994 werd de Eftelingbus bestickerd met grote Eftelingse reclames voor M&M's. Ook verschenen er nog een pin en een sprookjesboekje over Roodkapje. M&M's was ook acht jaar lang sponsor van het Speelkasteel in het Efteling Hotel.