Logo van B&M

Bolliger & Mabillard, meestal afgekort tot B&M, is een Zwitserse achtbaanbouwer, die uitsluitend stalen achtbanen produceert.

Het bedrijf werd in 1988 opgericht door Walter Bolliger en Claude Mabillard en is gevestigd in Monthey, kanton Wallis, Zwitserland. De oprichters werkten sinds de jaren 70 voor Giovanola, toeleverancier van Intamin en bouwers van bijvoorbeeld de Bob. Bolliger zelf was nog betrokken bij de oplevering van de Bob in de Efteling. De twee hadden een idee voor een nieuw type achtbaan, maar bij Intamin vonden ze voor dat idee geen gehoor. In 1988 verlieten ze het bedrijf en richtten hun eigen zaak op. Sindsdien hebben ze een naam opgebouwd als fabrikant van achtbanen met hoge kwaliteit. Ook vonden ze nieuwe types uit, zoals de inverted, floorless en dive coasters. In totaal zijn wereldwijd ruim 85 banen gebouwd. Kenmerkend is het vierkante profiel van de track en het plaatsen van vier berijders naast elkaar in de treinen.

B&M's hebben een reputatie opgebouwd als achtbanen die soepel rijden en zeer in de smaak vallen bij coasterliefhebbers. Op community's zoals Themepark.nl was de roep om een B&M-coaster in de Efteling dan ook niet aflatend. In 2015 is het er eindelijk van gekomen: de Efteling kondigde aan in dat jaar een dive coaster van de fabrikant te openen in mijnbouwthema: Baron 1898. Het is de eerste B&M in de Benelux.