Themepark Tim, het logo van Themepark.nl, ontworpen door Bram Elstak

Themepark.nl is een Nederlands attractieparken- en kermisforum dat op 21 mei 2000 werd opgericht door Ian Jansen en Serge Kapitein.[1] Directe aanleiding was de komst van het Amerikaanse Six Flags naar Nederland dat jaar, door de rebranding van het toenmalige Walibi Flevo naar Six Flags Holland. Het park heet sinds 2011 Walibi Holland.

Themepark.nl heeft zich altijd beziggehouden met attractieparken in de breedste zin, en beschikt als zodanig ook over een subforum over de Efteling. Het Eftelingforum binnen Themepark is jarenlang actief gemodereerd door Hans Siemons, tevens bedenker van Kapitein Dubbelhoofd op het Wonderlijke WC Web. Onder Siemons was Themepark, naast bijvoorbeeld Wonderchat, Eftelist en later ook De Vijf Zintuigen, één van de fancommunities die regelmatig werd uitgenodigd voor de persevenementen van het park. Themepark houdt zich ook actief bezig met het organiseren van meetings voor haar leden, waarbij ook een minimaal jaarlijkse Eftelingmeeting deel uit maakt van het aanbod.

Hoewel niet altijd even actief, is het Themepark Eftelingforum met regelmaat een bron van interessante nieuwtjes over de Efteling gebleken. Tussen de onophoudelijke roep om de bouw van een B&M flying coaster in het park door, biedt het forum soms stevige en inhoudelijke discussie onder Eftelingliefhebbers en meer generieke attractieparkfans.

Externe links