Logo van Looopings

Looopings (voorheen Loopings) is een bekend Nederlands weblog dat bericht over pretparken en kermissen. Het neemt hierbij veelal een uitgesproken kritische houding aan.

In het nieuws

Looopings wordt door regionale en landelijke media niet zelden als bron gebruikt in berichten over ongelukken, vechtpartijen en andere incidenten in de Efteling. Door de berichtgeving op de site werden de afgelopen jaren regelmatig langdurige storingen, achterstallig onderhoud, misstanden achter de schermen en onvrede onder het personeel onder de aandacht gebracht.

"NSB-praktijken"

Loopings (toen nog met twee o's) kwam in bredere belangstelling te staan toen het Brabants Dagblad in 2008 schreef over de manier waarop René Brekelmans, toenmalig manager Integrale Veiligheid van de Efteling, probeerde om de berichtgeving op Loopings te beïnvloeden. De beheerder van de site was op dat moment nog in dienst van de Efteling en zou interne informatie gebruiken om het bedrijf een slechte naam te bezorgen.

Volgens Loopings was hier sprake van "NSB-achtige praktijken", de Efteling hield vol dat het slechts een specifiek incident betrof waarbij een andere medewerker onheus bejegend werd.[1] Later dat jaar ging Looopings toch offline. De domeinnaam werd verkocht. Op 10 juli 2010 maakte het weblog een doorstart, nu met een extra 'o'.

Tegenwoordig heeft de Efteling een meer open verstandhouding met Looopings, waarbij medewerkers van de site worden uitgenodigd voor persbijeenkomsten en woordvoerders van het park frequent worden geciteerd in artikelen.

Externe links


Verwijzingen
  1. Efteling volgt personeel op internetsites - Brabants Dagblad, 29 oktober 2008