Promotiebeeld van de app

De Efteling-app is een mobiele applicatie voor smartphones waarmee bezoekers van de Efteling hun weg door het park kunnen vinden. Belangrijkste onderdeel van de app is een digitale versie van de parkplattegrond. Daarop is met behulp van een gps-locatie te zien waar je je precies bevindt. Tevens zijn de actuele wachttijden voor alle attracties en showtijden voor het entertainment te bekijken. Ook worden gebruikers via de app gewezen op aanbiedingen bij restaurants en souvenirwinkels.

De app is gratis te downloaden via de App Store (voor iPhones) of Google Play Store (voor Android-toestellen) en is beschikbaar in het Nederlands, Engels, Duits en Frans. De Efteling raadt gebruik op tablets (zoals iPads) af, omdat de ervaring daarmee minder goed is.

Voor het zien van actuele informatie is een internetverbinding noodzakelijk. Daarvoor kunnen gasten gebruikmaken van de verschillende wifi-locaties bij horecapunten.

De eerste app werd geïntroduceerd op 18 november 2013. In juni 2016 werd de app geüpdatet; de eerder geïntroduceerde functionaliteit rond het plannen van een dagje en een "Efteling-account" om bijvoorbeeld tickets in op te slaan verdween. Nieuw was dat de wachttijden ook zichtbaar zijn als je de app van buiten het park gebruikt; voorheen waren geïnteresseerden afhankelijk van onofficiële sites die de wachtrij-informatie presenteerden, zoals EftelStats.nl.

Kort na de app, lanceerde de Efteling ook met stille trom een mobiele website die te bereiken is op m.efteling.com. Die is tegenwoordig niet meer in gebruik en verwijst door naar de Tickets-pagina op de reguliere, responsieve website.

Op 15 mei 2014 ontving de app de Dutch Interactive Award in de categorie 'Best Brand'.

Sinds oktober 2018 kan de app gebruikt worden door babbelboom Kniesoor in het Sprookjesbos, die gegevens zoals je naam en geboortedatum kan gebruiken in zijn anekdotes, als je in zijn buurt bent.

Sinds januari 2019 kunnen gebruikers instellen dat ze gewaarschuwd willen worden als de wachtrijen korter worden. [1]

Vanaf november 2019 is het via de app mogelijk je eten te bestellen bij De Hongerige Machinist. [2]

Externe links

Verwijzingen
  1. Looopings: Efteling waarschuwt bezoekers bij korte wachttijden, 16 januari 2019
  2. Efteling Blog: Eten bestellen via de Efteling-app, 29 november 2019