Logo van KPN

KPN (voluit Koninklijke KPN N.V.) is leverancier van telecommunicatie- en ICT-diensten en biedt consumenten vaste en mobiele telefonie, internet en televisie. Het was van 1997 tot 1999 een Partner in Kwaliteit van de Efteling. Het bedrijf sponsorde de Jules Vernesuite in het Efteling Hotel, bracht een telefoonkaart uit met Efteling-ontwerp en had een verkoopactie met een gethematiseerde telefoon, een Paddelfoon.

De PTT was één van de twee grote investeerders in het plan voor het Cosmo Science Center dat eind jaren tachtig naast de Efteling gepland was (de ander was Philips). Helaas bleek het lastig andere bedrijven te enthousiasmeren tot de benodigde hoge investeringen, en het plan is niet doorgegaan.

KPN heette tot 1998 Koninklijke PTT Nederland NV en daarvoor Staatsbedrijf der Posterijen, Telegrafie en Telefonie (afgekort PTT) en bevatte tot de afsplitsing van TNT Post in 1998 ook het nationale postbedrijf. Heden ten dage richt KPN zich naast telecommunicatie ook op ICT-oplossingen in brede zin.

Zie ook