Het logo zoals dat destijds al in gebruik was

De Koninklijke Philips Electronics N.V., kortweg Philips, is een Nederlandse multinational, gebaseerd in Eindhoven (hoofdkantoor in Amsterdam), en de grootste elektronicaproducent ter wereld. Haar jubileum-sprookjestuin was de inspiratie voor Peter Reijnders voor het Sprookjesbos.

Naast Peter Reijnders zullen later ook Philipsmedewerkers Jan van Oort en Henk Knuivers opteren voor een functie bij de Efteling. Lou Smeets ging er in 1966 juist aan de slag ná zijn Eftelingcarrière.

In 1955 is het kunststoffenlaboratorium van Philips betrokken bij het vervaardigen van de Ganzenhoedster uit plastic, op dat moment een innovatief materiaal.

Sprookjestuin

In 1951 bestaat het bedrijf zestig jaar, en omdat het vijfigjarig jublileum er door de Tweede Wereldoorlog nogal bij ingeschoten was, besluit men nu groter uit te pakken. Naast activiteiten rondom de fabrieken wordt voor de burgers van Eindhoven in het Stadswandelpark een sprookjestuin gerealiseerd: uitbeeldingen van sprookjes van Grimm en Andersen middels decors en acteurs. Na een week wordt deze weer afgebroken, maar Reijnders is hierdoor geïnspireerd tot het realiseren van het Sprookjesbos.

3D-televisies

Philips is ook pionier op het gebied van 3D-televisies. In 2006 kondigde het bedrijf aan binnen twee jaar een 3D-televisie op de markt te willen brengen waarvoor geen speciale bril nodig was. Het bedrijf hield woord. In 2007 was een prototype van de WOWvx al te bewonderen in de foyer van het Efteling Theater. Het was een investering van ca € 11.000,-.[1] Het was het derde WOWvx-scherm in Nederland; de andere twee hingen in Holland Casino in Breda. Later kwam er ook één in De Likkebaerd en één in de foyer van het Efteling Hotel. Die laatste is daar nog steeds te zien en vertoont Sprookjesboom-afleveringen voor de kleintjes. [2]


Verwijzingen
  1. Eftelist: TR: 3D-televisie in Efteling Theater!, Jaap Meeldijk, vrijdag 25 mei 2007
  2. Philips 3D-display enchants Dutch theme park visitors