Fotoboekje 2007
Fotoboekje2007.jpg
De Vliegende Hollander (groen) met geuren!
Boekje nr. 32
Aantal pagina's 48
Aantal foto's 133
Nieuwe foto's Pelikaanfontein, De Vliegende Hollander, Tika is Jarig, Monsieur Cannibale, nieuwe Python-treinen, Vrouw Holle (2006-uitbreiding)
Uitklappagina's nee
Werd verkocht in seizoen 2007 en winter 2007-2008
Vorige fotoboekje 2005
Volgende fotoboekje 2008
Fotoboekje

Fotoboekje 2007 is het tweeëndertigste boekje dat in de serie fotoboekjes werd uitgebracht. Het was zowel samen met de parkplattegrond als los te koop in de souvenirwinkels van de Efteling in 2007 en is nu enkel te verkrijgen via ruilhandel, Efteling-verzamelbeurzen of verkoopsites. Het telt 133 foto's.

De omslag heeft een gelijke lay-out als zijn voorganger. De achtergrond is groen, het logo iets aangepast (zie de sterren boven de i) en met een ander effect bewerkt. In het schild op de voorzijde is de nieuwe attractie De Vliegende Hollander te zien, met een bewerkte studiofoto waarop kinderen in kleurige kleding in een 'plonzende' boot zitten. Op de achterzijde is een kind met blonde krullen te zien die Pardijn een kus geeft.

Bovenaan lezen we in vier talen dat er geuren in het boekje zitten. Deze geuren zijn op drie plekken in het boekje te vinden. De tekst "Wrijf en ruik..." bij Hans en Grietje maakt duidelijk dat er een zoete lucht te ruiken is als er over het snoephuisje gewreven wordt. Bij De Vliegende Hollander is een kaneellucht waar te nemen en bij Droomvlucht kan een bloemenlucht worden geroken. De uitklapbare krasplaten van het vorige boekje zijn niet teruggekeerd.

Partners in Kwaliteit die achterin het boekje staan vermeld zijn ABN-Amro, Coca-Cola, Ola, het WNF, Chocomel en de NS.

Foto's

Er is een nieuwe foto van het Pardoesbeeld, met een tevens nieuwe foto van de Pardoes Promenade. Pardoes en Pardijn staan op de pagina ernaast. Op de bladzijden van Doornroosje zijn de belletjes die bovenaan de pagina hingen verdwenen en is een nieuwe foto van de slapende wachter gebruikt waar hij groter op staat. Deze is over de foto met de torens van het kasteel geplakt. Hetzelfde is gebeurd bij het loze vissertje, waar het paddenstoelenhuis hetzelfde blijft, maar de vissende kabouter met een nieuwe foto eroverheen is geplakt. De foto van het Grote Kabouterhuis is vervangen door een paddenstoel uit het parcours. Er is tevens een nieuwe foto van het wasvrouwtje.

De foto van de Zeven Geitjes is verplaatst naar onder Moeder Geit. Boven haar is de windwijzer van het huisje te zien. Roodkapje heeft wéér een nieuwe foto gekregen, nu staat ze gedraaid naar de deur. Krakeeltje staat vaag op de achtergrond. De Wolf van de geitjes is vervangen voor de wolf van Roodkapje. De toren van Raponsje is nu in onbewerkte staat te zien, met de heks klimmend op de realistische manier. De foto van Sneeuwwitje is gehalveerd om plaats te maken voor een foto van het kasteeltje, twee gekleurde duiven en de kop van de ezel. De fluitende Fakir is vervangen door een vliegende.

Het exterieur van het Carrouselpaleis heeft een recente foto gekregen met het plein en de Pelikaanfontein ervoor. De uitsnede van een lantaarnpaal die wat vreemd op de pagina stond is vervangen door een Wonderwachter. Van het Diorama staat een andere scène afgebeeld. De Sprookjesshow is vervangen door de parkshow van dit seizoen, Tika is Jarig, met twee logo's, de Grobbebollen en Tika in het venster. Het Efteling Theater heeft een foto bij avond.

De Vliegende Hollander is centraal in het boekje geplaatst. Speciaal voor deze pagina's is de achtergrond een stenen muur waar vaag het doemschip in te herkennen is. Op de omkaderde foto's zien we de opstaphaven, de ingang en de toren. De uitsneden bestaan uit het logo, de meetpaal en een gevel van de attractie. Onderaan de rechterpagina zijn ook een paar tonnen en kisten te zien, met een klein foutje dat gemaakt is tijdens het extraheren van de afbeelding.

Het Anton Pieckplein heeft een nieuwe foto van de Grote Zweefmolen, de Ganzenhoedster, een bordje van Klein Duimpje zoals dat te vinden is boven de rieten manden in het park. Speeltuin Gijs vervangt Moeder Gijs. Bij Laaf is er een nieuwe foto van een Lummel in het Leerhuys. Het Spookslot heeft nieuwe foto's van de Oosterse Geest, het exterieur en de schedels. Villa Volta heeft tevens een nieuwe exterieurfoto. Voor Hugo is men voor de zoveelste keer geswitcht tussen de enige twee foto's die de Bokkenrijder heeft voor het souvenirboekje (dit keer kijkt hij in de lens).

Droomvlucht in fotoboekje 2007

Droomvlucht wordt vertegenwoordigd met een nieuwe foto van een elfje op een tak, de ingangspoort, een planeet met Hemelburchten, een bosgeestje en een nieuwe foto van Koning Oberon zonder schoenen. De ingang van Vogel Rok is naar traditie weer aangepast en de foto van het Doolhof is vervangen door Monsieur Cannibale, die daarmee na negentien jaar (!) voor het eerst in het fotoboekje staat.

De foto van de Promenade is vervangen door de Gondoletta. De foto van het Piraña-vlot die in het vorige boekje groot op de pagina stond is vervangen voor een nieuwe foto van schipschommel De Halve Maen, waarvan die foto van vorig jaar op zijn beurt weer vervangen is door de Piraña. Er is een nieuwe foto van Stoomtrein Aagje over de spoorbrug. Zowel de Python als Pegasus hebben nieuwe bewerkte foto's, waar er twee treintjes tegelijk over de baan gaan. In het geval van de Python is het ook de eerste keer dat de nieuwe Kumbak-treinen in het fotoboekje zijn te zien. Ook zijn er nieuwe foto's van het exterieur van Fata Morgana bij avond en de minaret met tulpen op de voorgrond.

De winterpagina's zijn dit keer weer in het blauw. De foto's die de bovenste helft van de twee pagina's bedekten zijn vervangen voor nieuwe foto's van Pardoes in winteroutfit en de recente uitbreiding aan het Sprookjesbos: Vrouw Holle die haar kussen uitklopt. De foto van het Hotel is vervangen door een nachtfoto met stralende verlichting. Het restaurant is verdwenen, evenals de (W)onderwatersuite maar de Koningssuite is terug.