Tronen en stapelbed in de Koningssuite

De Koningssuite is een themasuite in het Efteling Hotel in koninklijk thema en werd geopend in 2001. De kamer is geschikt voor vier personen (een tweepersoonsbed en een stapelbed) en bestaat uit een slaapgedeelte, een zitgedeelte met stapelbed en badkamer. De kamer bevindt zich op de achtste verdieping aan de voorzijde van het hotel.

De ruimte is gethematiseerd met veel robuust houtwerk, gestucte muren en satijnen stoffen en vaandels. De suite bestaat uit twee delen: een zitgedeelte waar ook het stapelbed staat, en een torenkamer in een hoekpunt van het hotel met daarin het grote bed.

In het zitgedeelte staan twee tronen, waar geluid uit komt als je erop gaat zitten. Er hangen schilderijtjes omheen van Efteling-royalty, waaronder Doornroosje, koning Pardulfus en prinses Pardijn uit Symbolica en koning Oberon uit Droomvlucht. Ook staat hier een robuuste tafel met erop een geschilderd bordspel. Het stapelbed is voorzien van gouden sierkrullen, en heeft beddengoed in ridderthema. In de torenkamer vind je het dubbele bed met een grote spiegel en lampen erboven, twee kronen op een sokkel, en op de ramen zijn glas-in-lood-stickers aangebracht met het klassieke Eftelingwapen.

Op deze plek was van 1992 tot 2001 één van de twee Mille fleurs-suites gevestigd. In maart 2001 werd deze vervangen door de Koningssuite. In december 2023 werd de suite gerenoveerd. Naast het vervangen van veel van het meubilair en de stoffering en vloerbedekking, kwamen er ook een ruimere badkamer, nieuwe lampen en schilderijtjes met de koningen uit de Efteling. Hierbij werd aanvankelijk gezegd dat de naam aan aangepast zou worden naar (het genderneutrale?) Koninklijke Suite, maar dat is uiteindelijk toch niet gebeurd.