De Grobbebollen als handpoppen in het park
De Grobbebollen vroeger

De Grobbebollen zijn figuren uit de televisieserie en Eftelingmerk TiTaTovenaar. Geel (ook wel Geeltje) is een langharig kegelvormig figuur met gele vacht, met opgewekt karakter en hoge stem, en Broer is een langharig bol figuur met groene kleur, met verstandiger karakter en lagere, trage stem.

Oorspronkelijke serie

Ti Ta Tovenaar begon als een televisieserie in 1972, waarbij in het tweede seizoen Geeltje en Broer werden geïntroduceerd als nieuwe typetjes. Hun stemmen werden ingesproken door Corry van der Linden. Oorspronkelijk woonden de Grobbebollen met Grobelia in haar grot, maar later werden ze kasteelgenoten van TiTaTovenaar en vrienden van Tika en Kwark.

Nieuwe tv-series

Onder de Efteling-vlag werd een nieuwe live-action-serie opgenomen in 2008 en 2009. De Grobbebollen waren hierin aanwezig als handpoppen en hun stemmen werden ingesproken door stemactrice Marjolein Algera. Ze traden ook op in de spin-offserie TiTaToverfeest.

In 2010 kregen ze zelfs een hele eigen animatieserie, Grobbebollen maken lol. Deze getekende versies van de Grobbebollen werden ontworpen door Alessio Castellani.

In het park

Geeltje en Broer prijkten na de introductie van het Eftelingmerk TiTaTovenaar op verschillende merchandise-artikelen en de handpoppen waren ook in diverse TiTaTovenaar-gerelateerde shows in de Efteling te zien; maar soms traden ze ook op samen met andere Efteling-characters, zoals in het Sprookjespopconcert.

De volgende shows met Grobbebollen waren te zien in het park: