De eerste cast van de serie in 2008

TiTaTovenaar is een televisieserie van Efteling Media in samenwerking met FourOneMedia die vanaf 2008 twee seizoenen lang is uitgezonden bij de AVRO.

De serie is gebaseerd op de kindertelevisieserie Ti-Ta Tovenaar uitgezonden door de NOS tussen 1972 en 1974. Na een succesvolle musical in 2005 verwief Efteling Media de rechten en besloot deze klassieker nieuw leven in te blazen, en in september 2008 werden 13 nieuwe afleveringen uitgezonden door de AVRO.

In 2017 werden alle afleveringen nog eens uitgezonden op RTL Telekids.

Eerste seizoen

Koop bij bol.com

Erik Brey en Manon Novak hernamen hun rollen van Tita en Tika die ze al speelden in de musical uit 2005. De Grobbebollen werden gespeeld door poppenspelers Meike van den Akker, Merel van Gaalen en Jogchem Jalink; hun stem werd ingesproken door Marjolein Algera. Om ook een Vlaams publiek aan te spreken wordt Kwark vertolkt door de Belgische acteur Michael Vercauteren. Manon Nieuweboer is kruidenheks Grobelia.

Overige rollen zijn Wil van der Meer (Heertje), Edo Brunner (Agent), Ergun Simsek (Kruidenier), Ottolien Boeschoten (Tante Truus) en Jan van Eijndthoven (Opa).

Tweede seizoen

dvd van de serie

Van september tot en met december 2009 is een tweede reeks van 13 afleveringen uitgezonden met nieuwe cast. Harry van Rijthoven speelt nu Tita in plaats van Erik Brey, en Michael Vercauteren is er niet meer bij als Kwark.

Begin 2010 werden beide series herhaald op de Nederlandse en Belgische televisie.