Concert op Zomeravond in 2009

Het Sprookjespopconcert is een show die tijdens de Dag van het Sprookje in 2007 werd opgevoerd op de Speelweide, en vervolgens aan het begin van elke Zomeravond van 2008 tot en met 2010 gegeven werd op het hoofdpodium op diezelfde plek. Sprookjesfiguren zingen en dansen samen met het publiek.

Eerste editie

Frans doet het voor de flappen

Het allereerste Sprookjespopconcert had plaats in 2007 en was een éénmalige gelegenheid om de Dag van het Sprookje luister bij te zetten. Op 7/7/7 om 17.07 begon het concert op de Speelweide. Het werd afgesloten met een optreden van de toen populaire rappers "Lange Frans" en "Baas B". Terwijl de sprookjesfiguren lekker meedansten brachten deze artiesten hun standaardrepertoire ten gehore aangaande konten, slipjes en likken ten overstaan van de in groten getale aanwezige kinderen.

Zomeravonden

Na het kennelijke succes van het concept stond het vanaf 2008 elke Zomeravond in juli en augustus op het entertainmentprogramma. Op het vernieuwde festivalterrein op de Speelweide fungeerde de act als standaard voorprogramma, waarna de voor die avond geboekte artiesten hun optredens doen.

Het Sprookjespopconcert bestaat uit een aantal liedjes en dansjes die de Sprookjesfiguren zoals Roodkapje, Fakir en Repelsteeltje uitvoeren, aangevuld met Tika, Kwark en de Grobbebollen. Het publiek wordt van harte aangemoedigd om mee te zingen en dansen.

Tijdens de zomer van 2009 werd er naast de zaterdagavonden ook elke vrijdagavond een artiest geboekt, en was er ook op deze dagen als voorprogramma ook een Sprookjespopconcert. Assepoester, die dat jaar nieuw is in het Sprookjesbos, maakt vanaf dan ook deel uit van de line-up. Ook in 2010 was het concert elke zaterdagavond het voorprogramma.