Fotoboekje 1985
Fotoboekje1985.jpg
Kabouters die foto Doornroosje dragen (groen)
Boekje nr. 13
Aantal pagina's 36 (exclusief omslag)
Aantal foto's 50
Nieuwe foto's Polka Marina
Uitklappagina's Piraña
Werd verkocht in seizoen 1985
Vorige fotoboekje 1984
Volgende fotoboekje 1986
Fotoboekje

Fotoboekje 1985 is het dertiende boekje dat in de serie fotoboekjes werd uitgebracht. Het was samen met de parkplattegrond te koop in de souvenirwinkels van de Efteling tijdens seizoen 1985. Het is vandaag de dag enkel te verkrijgen via ruilhandel, Efteling-verzamelbeurzen of verkoopsites. Het telt 50 foto's.

Een opmerkelijke illustratie op de cover van dit fotoboekje: Twee kabouters dragen een ingelijste foto van Doornroosje. De foto wordt zo gedragen dat de Schone Slaapster rechtop lijkt te staan. De handgetekende illustratie is van Ton van de Ven. Het is de eerste en enige keer geweest dat een illustratie van figuren op de voorkant van het boekje werd gebruikt, hoewel de wikkels van het Efteling Souvenir (het fotoboekje en de plattegrond samengebonden) in deze jaren ook dergelijke illustraties bevatten in een zelfde stijl.

Het binnenwerk van dit souvenirboekje is bijna gelijk aan vorig jaar. Enkel de pagina links van de presentatie van Jokie is aangepast. Matroos Gijs heeft plaats gemaakt voor een nieuwe foto van de Oude Tuffer en nieuw in het fotoboekje is Polka Marina. Geen foto van de nieuwe attractie van 1985. De Bob zou pas vijf jaar later voor het eerst in het souvenir te zien zijn. De passerende locomotieven staan nog steeds in het boekje, hoewel dat in het park al twee jaar niet meer te zien was.