Fraaie wikkels uit de jaren tachtig

Het Efteling Souvenir is het fotoboekje en de plattegrond die van 1972 tot 2011 samen in een wikkel werden verkocht bij de kassa's en de diverse souvenirwinkels in het park.

De wikkel

De naam Efteling Souvenir staat enkel vermeld op een wikkel die het boekje en de plattegrond bij elkaar houdt. Van 1972 tot 1989 is de vormgeving van de wikkel volgens een vast stramien: een Pieckse illustratie met de prijs van het boekje en de tekst Efteling Souvenir in krulletters. Van 1990 tot 2000 is de vormgeving soberder: de kleur van de wikkel is een tint die duidelijk past bij die van het boekje, de krulletters zijn vervangen door het Efteling-logo met daaronder de tekst 'souvenir' en er staat een kleine attractiefoto of jaargerelateerd logo bij. Vanaf het jaar 2000 is de wikkel zeer verschillend van vormgeving en krijgt het boekje tijdens de Winter Efteling een andere wikkel.

Sinds 2011 is een gratis plattegrond (tijdelijk onder de naam Weg Wijs Pas, later als Parkplattegrond) los te krijgen. Het fotoboekje wordt nu los verkocht. De wikkel is sindsdien verdwenen.

Galerij