Fotoboekje 1983
Fotoboekje1983.jpg
Doornroosje (donkergroen)
Boekje nr. 11
Aantal pagina's 36
Aantal foto's 44
Nieuwe foto's De Halve Maen en de Piraña
Uitklappagina's nee
Werd verkocht in seizoen 1983
Vorige fotoboekje 1982
Volgende fotoboekje 1984
Fotoboekje

Fotoboekje 1983 is het elfde boekje dat in de serie fotoboekjes werd uitgebracht. Het was samen met de parkplattegrond te koop in de souvenirwinkels van de Efteling tijdens seizoen 1983. Het is vandaag de dag enkel te verkrijgen via ruilhandel, Efteling-verzamelbeurzen of verkoopsites. Het telt 44 foto's.

De Schone Slaapster, vorig jaar nog afwezig, staat dit jaar voorop het souvenirboekje. Hoewel wel omkaderd, beslaat de foto op de kaft bijna de gehele voorkant. Het boekje opent binnen vervolgens met een nieuwe foto van het exterieur van het kasteeltje. Vreemd genoeg zijn de Carrouselpaleis-foto's daarna nog wel gebleven. De Ronde Zaal en rechters van het Spookslot zijn verwijderd om de foto van de hoofdshow hierheen te verplaatsen. Dit maakt ruimte voor een nieuwe foto van de Gondoletta. Er is gekozen voor een foto van de bocht aan het zuidelijkste puntje van de vaart. De bootjes hebben nu groene accenten en oranje vlaggetjes.

Er is een grote foto van De Halve Maen, de nieuwe attractie van vorig jaar. Hier nog met bruine palen. Achterin het boekje is de foto van het Kinderbad met de Witte Olifant vervangen door twee foto's van de nieuwe attractie van dit jaar (waarschijnlijk last-minute toegevoegd): van de Piraña zien we de bocht voor de dubbele waterval en een close-up van een bootje.

De 1982-kaft met de 1983-inhoud

Fotoboekje1982.jpg

Een deel van de boekjes in 1983 werd gebonden met de kaft van 1982, mogelijk omdat er nog restanten waren van dit duurdere drukwerk (voorzien van goudfolie en reliëf). Er zijn daarom fotoboekjes in omloop met het voorplat en een copyright van 1982, maar met de inhoud van het boekje van 1983.