Fotoboekje 1981
Fotoboekje1981.jpg
Kaboutervrouwtje {bordeauxrood)
Boekje nr. 9
Aantal pagina's 32 (exclusief omslag)
Aantal foto's 53
Nieuwe foto's Kabouterdorp (nieuwe huisjes), nieuwe Langnek, Matroos Gijs
Uitklappagina's nee
Werd verkocht in seizoen 1981
Vorige fotoboekje 1980
Volgende fotoboekje 1982
Fotoboekje

Fotoboekje 1981 is het negende boekje dat in de serie fotoboekjes werd uitgebracht. Het was samen met de parkplattegrond te koop in de souvenirwinkels van de Efteling tijdens seizoen 1981. Het is vandaag de dag enkel te verkrijgen via ruilhandel, Efteling-verzamelbeurzen of verkoopsites. Het telt 53 foto's.

Het jaar 1981 staat in de geschiedenis van de Efteling bekend als een groot jaar. Attracties als de Python, de Gondoletta en een nieuw kasteel van Doornroosje waren dat jaar te bewonderen in het park. Het fotoboekje lijkt echter te zijn opgemaakt nog voor er foto's van al deze bijzonderheden voorhanden waren, want niets hiervan is er in terug te vinden. Wel nieuw zijn foto's van zaken die in het voorgaande jaar nieuw in de Efteling waren.

Foto's

Zo is er een nieuwe foto van het exterieur van de paddenstoel waar de schrijvende kabouter in te vinden is. De afbeelding vorig jaar op deze plek is hiervoor verkleind, of beter gezegd, de foto was vorig jaar vergroot (wat ook goed te zien was aan de scherpte van de foto). De foto van Langnek is vernieuwd. Op de foto zien we hem zitten op een nieuwe rots en met een nieuw lichaam. Matroos Gijs, de nieuwste telg van de familie, heeft de plek in het boekje overgenomen van Speeltuin Gijs.

Nieuwe foto's zijn er verder voor Roodkapje (genomen op een plek waar bezoekers niet mogen komen) en de Grote Zweef. Verdwenen zijn foto's van de Sint Nicolaasplaets en Opa Gijs.