Fotoboekje 1997
Fotoboekje1997.jpg
Jongetje op paddenstoel (paars)
Boekje nr. 24
Aantal pagina's 36 (exclusief omslag)
Aantal foto's 74
Nieuwe foto's nieuwe Python-treinen
Uitklappagina's Villa Volta
Werd verkocht in seizoen 1997 en begin 1998
Vorige fotoboekje 1996
Volgende fotoboekje 1998
Fotoboekje

Fotoboekje 1997 is het vierentwintigste boekje dat in de serie fotoboekjes werd uitgebracht. Het was samen met de parkplattegrond te koop in de souvenirwinkels van de Efteling tijdens seizoen 1997 en de eerste helft van 1998. Het is vandaag de dag enkel te verkrijgen via ruilhandel, Efteling-verzamelbeurzen of verkoopsites. Het telt 74 foto's.

Dit is het laatste boekje dat in de strakke lay-out is gemaakt die sinds mid jaren 70 werd gebruikt voor de fotoboekjes. Het is, na fotoboekje 1992, het tweede boekje waar geen parkfoto, maar een studiofoto op de cover te vinden is; later zouden studiofoto's ook gebruikt worden voor o.a. 2000 en 2008. Het type paddenstoel waar het jongetje op zit was in 1997 nog niet aanwezig in het Sprookjesbos, maar verving de muzikale paddenstoelen met verfvlekken als stippen pas vier jaar later.

De lay-out van fotoboekje 1997 is gelijk aan die van fotoboekje 1996. De achtergrondkleur van de pagina's is meer roze, de kaders om de foto's dezelfde. Achterin staan de partners in kwaliteit: ABN-Amro, M&M's, Kodak, Coca-Cola en PTT telecom. Het Efteling-logo is vervangen door het jubileumlogo voor het 45-jarig bestaan met de jaarslogan "Dé traktatie van het jaar".

Foto's

Op de eerste pagina is de foto van het Huis van de Vijf Zintuigen van vorig jaar vervangen door één van de achterzijde, met een al iets donkerder dak en roeiboten op de Vonderplas. Aan de pagina's van het Sprookjesbos is niets veranderd. Wel is er een nieuwe foto van Geeuwende Gijs.

De uitvouwpagina's van Droomvlucht zijn vervangen door Villa Volta, waarbij tevens een groot overzicht is toegevoegd over de tuin en de voorgevel, waarvan de kozijnen groen geschilderd zijn. De klassieke foto van het zijaanzicht op een oud Python-treintje die door een looping gaat is vervangen door een actiefoto van het nieuwe treintje dat net uit de laatste looping komt. Verder heeft Droomvlucht veel foto's moeten opofferen: weg zijn het Zompenwoud, de trol en het schommelende elfje. De rest van het boekje is identiek aan dat van vorig jaar.