De Weg Wijs Pas in 2011

De Weg Wijs Pas was een pas waarmee men wees welke wegen waarheen te wandelen in de wonderlijke wereld van de Efteling, tussen 2011 en 2013.

In 2011 werd de Weg Wijs Pas geïntroduceerd als vervanger van de los te kopen parkplattegrond en de gratis parkinformatiebrochure. De Weg Wijs Pas werd kosteloos aangeboden bij de entree en was in het park ook op verschillende plekken te vinden. Hij werd tegelijk ingevoerd met het nieuwe prijsbeleid waarbij verschillende Poortpassen (tegenwoordig weer Tickets genoemd) te koop waren.

Vooraan op het document stond aangegeven tot welke datum het informatie verschaft; ieder voor- hoog- en naseizoen wordt een nieuwe pas gemaakt. Het document is in A2-formaat, maar wordt gevouwen aangeboden in een handig A6-zakformaat. Op de voorzijde vind je een parkplattegrond inclusief legenda's en highlights bij nieuwe attracties. De achterzijde is ingedeeld in verschillende informatievakken over bijvoorbeeld souvenirs, entertainment, eten & drinken en praktische informatie.

Alweer twee jaar later werd de Pas vervangen door een minder luxe uitgevoerd geheel dat gewoon wordt aangeduid als de plattegrond, tegelijk met de introductie van een geheel nieuw getekende kaart van het park.