Efteling Tulp
'Aladdin' tulp

De tulp (Tulipa) is een bolgewas met meestal kelkvormige bloemen. De tulp is een veel geziene bloem in de Efteling, waar hij niet alleen een hoofdrol heeft in het sprookje van De tuinman en de Fakir, maar ook voorkomt als decoratie in o.a. het kabouterdorp en voor de prinses bij Zwaan Kleef Aan. Daarbij is de tulp in vele verschijningsvormen terug te vinden in de vele bloembakken en borders die de Efteling rijk is.

De tulp wordt al honderden jaren gecultiveerd en er zijn dan ook ontelbaar veel varianten gekweekt. Eén van die varianten is de Efteling Tulp, die naar het park genoemd is.

Enkele andere rassen zijn specifiek uitgekozen omdat ze qua uiterlijk en/of naam overeenkomen met het betreffende themagebied. Zo vind je op en rond het Fata Morganaplein de tulpen Aladdin en Sheherazade [1], verwijzend naar het 1001-nachtthema van Fata Morgana.

Rond De Vliegende Hollander vind je de Rembrandttulp, verwijzend naar de beroemde kunstschilder die rond dezelfde tijd leefde als de fictieve kapitein Van der Decken uit de attractie.

En tenslotte is er de tulp genaamd Carrousel die voor het Carrouselpaleis is te vinden.