De Brass Ring Award is een award van de IAAPA die jaarlijks wordt uitgereikt voor uitmuntende prestaties met betrekking tot de attractieparken-industrie.

De Brass Ring Award wordt toegekend in verschillende categorieën, waaronder:

  • Live Entertainment Excellence
  • Marketing Excellence
  • Family Entertainment Centers (FECs)
  • Human Resources Excellence
  • Retail Excellence
Logo van de Brass Ring Awards van 2010

Een brass ring (letterlijk: messing ring) is een ring die rond 1900 bij carrousels binnen handbereik van de berijders gebracht werd zodat deze de ring konden proberen te pakken, als een extraatje tijdens de rit. Als je paard net omhoog bewoog ter hoogte van de ring kon je hem grijpen. Een ring gaf vaak recht op een gratis extra rit. Sinds die tijd is het in overdrachtelijke zin een aanduiding voor het streven naar de hoogste prijs of het maximale uit het leven halen.

2000: website en pardoessouvenirs

Op 15 november 2000 mocht de Efteling twee Brass Ring Awards in ontvangst nemen. In de categorie voor parken met meer dan 1,5 miljoen bezoekers ontvangen ze een award voor de nieuwe website en voor de souvenirlijn van Pardoes. De persmap van dat jaar kreeg een eervolle vermelding en de Public Service Award, een award voor personen die zich in de branche op een bijzondere manier verdienstelijk hebben gemaakt, gaat dit jaar naar Piet van Haaren, de initiatiefnemer van Villa Pardoes.

2010: Human Resources Excellence: Betovering

In 2010 kreeg de Efteling de Human Resources Excellence award voor beste 'Reward and Recognition Program' voor attracties met meer dan 1 miljoen bezoekers per jaar: het in 2009 gelanceerde competentiemanagementsysteem 'Betovering'.

De jury was gecharmeerd van de manier waarop medewerkers van de Efteling actief betrokken zijn bij het vormgeven van het competentiemanagement en het speciaal geschreven Betoveringslied.

2012: Food & Beverage: Polles Keuken

In november 2012 werd bekend gemaakt dat Polles Keuken de Brass Ring voor Food and Beverage (eten en drinken) heeft gewonnen. Het was de eerste keer dat de ring werd uitgereikt voor deze categorie; de uitreiking vindt in april 2013 plaats in Anaheim, Californië.