Polles Pannenkoekenboek
Polles Pannenkoekenboek
Maak zelf de lekkerste lekkernijen uit Polles Keuken!
Auteur Suzanne Stougie i.s.m. de Efteling
Vormgeving Yvonne Jimmink / Cameron Studio
Taal Nederlands
Genre Kookboek
Uitgever Unieboek Het Spectrum
Uitgavedatum 2015
Pagina's 96
Grootte 10 x 254 x 252 mm
Uitvoering Paperback
ISBN 9789000343201
Prijs € 12,50
Koop bij bol.com
Boeken

Polles Pannenkoekenboek is een kookboek in de stijl van pannenkoekenrestaurant Polles Keuken. Het boek werd in de zomer van 2015 uitgegeven door Unieboek | Het Spectrum.

Uit het voorwoord door het personage Polle wordt duidelijk dat het boek de favoriete gerechten bevat van Pardoes, Pardijntje, Aliciana, Pardulfus en Grootmagister Almar. De recepten zijn deels gelijk aan het assortiment van Polles Keuken, zoals de 'Hartenpannenkoeken', het 'koninklijk familietaartje' en de pannenkoek met stukjes stroopwafel en witte chocolade.

In 2018 verscheen een vervolg, Polles Taartenboek.

Inhoud

De tweeëndertig verschillende recepten in het boek vallen uiteen in vijf categorieën:

  • Leer bakken met Polle
  • Hartige pannenkoeken van Rattar
  • Zoete zondes van Pardoes en Pardijn
  • Taartjes van Aliciana, de oude toverfee
  • Deftige desserts van koning Pardulfus

Naast recepten bevat het boek een aantal basisinstructies voor het bakken van pannenkoeken, enkele spelletjes en kleurplaten en tips over hoe je thuis, met behulp van geruite theedoeken, antiek bestek en deftige kopjes en schoteltjes van de rommelmarkt, de sfeer van het restaurant in het park kunt nabootsen.

Vormgeving

De vormgeving van het boek is extern uitgevoerd door Yvonne Jimmink en het Wormerse bedrijf Cameron Studio. De Efteling leverde een aantal al bestaande illustraties vanuit het Pardoes-legendarium; voor het kookboek werden door de Efteling geen nieuwe illustraties gemaakt. Ook de fotografie van de gerechten vond plaats in een studio en bevat verder geen Eftelingspecifieke elementen.