Prentenboeken
Covers van kloksgewijs vanaf linksboven: Pinokkio, Roodkapje, De Zes Dienaren en Sneeuwwitje
De vier boeken
Auteur 'Efteling'
Illustraties diverse
Taal Nederlands
Onderwerp sprookjes
Genre prentenboek
Aantal delen 4
Uitgever Van Goor
Uitgavedatum 2016 - 2019
Pagina's 32
Grootte 26,5x26,5 cm
Uitvoering gebonden, linnen rug
Prijs € 13,99 / € 14,50
Boeken

De Efteling en uitgeverij Van Goor hebben vanaf 2016 een serie van vier prentenboeken uitgegeven, elk over een ander sprookje uit het Sprookjesbos.

De reeks startte in 2016 met het boek Pinokkio, de ondeugende pop, om in de jaren daarop gevolgd te worden door Roodkapje, Sneeuwwitje en De Zes Dienaren Elk deel is een luxe boekje van 26,5 cm in het vierkant, bevattende 32 pagina's samengebonden in een linnen rug; de eerste drie kostten € 13,99, het meest recente € 14,50. De boekjes zijn door verschillende illustratoren verlucht.

De Boeken

Pinokkio, de ondeugende pop

Cover Pinokkio

Het eerste boek uit de reeks verscheen op 23 mei 2016. Pinokkio, de ondeugende pop beschrijft het verhaal van Pinokkio van Carlo Collodi, bewerkt door Iris Boter. Het werd geïllustreerd door Efteling-ontwerper Alessio Castellani, die ook meewerkte aan de uitbeelding in het Sprookjesbos die twee maanden daarvoor geopend werd.

Koop bij bol.com

Op zaterdag 21 mei werd het feestelijk gepresenteerd bij het sprookje Pinokkio in het Sprookjesbos, in aanwezigheid van de illustrator en voorleeskampioen Julie Slagman.

Roodkapje

Cover Roodkapje

Een jaar na Pinokkio verscheen Roodkapje, een prentenboek over het gelijknamige sprookje, dit maal geïllustreerd door Mark Janssen. Het verscheen op 7 juli 2017. Op die dag las Kinderen voor Kinderen-presentator Lex Uiting voor uit het boek.

Koop bij bol.com

Op de prenten is het huisje van grootmoeder te zien precies zoals we het kennen uit het Sprookjesbos. Anders dan in de Efteling wordt het verhaal hier wel tot het eind verteld; het meest gruwelijke deel zit echter verstopt in een uitklappagina.

Illustrator Mark Janssen werkte al aan 240 eerdere kinderboeken, waaronder eerder Efteling-werk voor Het Magische Boek vol Spellen, Pardoes-boekje Een steen, en wat voor een! en een Efteling Gouden Boekje (De Chinese Nachtegaal).

Sneeuwwitje

Cover Sneeuwwitje

Weer een jaar later, op 9 juni 2018, werd het deel Sneeuwwitje gepresenteerd, bij de grot van Sneeuwwitje aan het Herautenplein die die dag heropende na een maandenlange grondige renovatie.

Koop bij bol.com

De illustraties zijn ditmaal van de hand van Esther Rosier en Job van Gelder. Die laatste heeft al meer werk voor de Efteling op zijn naam staan, waaronder enkele Gouden Boekjes.

De Zes Dienaren

Cover Zes Dienaren
Koop bij bol.com

Een boek over Langnek en zijn kompanen, De Zes Dienaren, werd in november 2019 uitgebracht. Illustraties zijn wederom van Esther Rosier. In tegenstelling tot de drie eerdere boeken in de serie heeft deze geen uitklapplaat. De prijs werd met eenenvijftig cent verhoogd naar € 14,50.

Galerij