Het Bloed van de Laatste Draak
Cover Het Bloed van de Laatste Draak
Het Bloed van de Laatste Draak
Auteur Paul van Loon
Illustraties Chris Evenhuis
Vormgeving Prografici
Taal Nederlands
Onderwerp Raveleijn
Genre fantasie
Uitgever Leopold
Uitgavedatum 27 sep 2023
Pagina's 304
Grootte 215 x 140 x 27 mm
Uitvoering gebonden
ISBN 9789025885311
Prijs € 19,99
Koop bij bol.com
Boeken

Raveleijn - Het Bloed van de Laatste Draak is het derde boek in de serie over Raveleijn van auteur Paul van Loon, en verscheen op 27 september 2023. De twee eerdere boeken waren Raveleijn (2011) en De Bende van de Witte Veer (2017).

De illustraties werden gemaakt door Chris Evenhuis, het omslagontwerp is van Caren Limpens. Het werd net als eerdere Paul van Loon-Eftelingboeken uitgegeven door diens vaste uitgever Leopold en het boek werd vormgegeven door Prografici.

Het boek is door de auteur opgedragen aan zijn vrouw Hadjidja, én aan Olaf Vugts, door Van Loon "vriend, meedenker, samenzweerder en inspirator" genoemd.

Verhaal

Het boek is los te lezen zonder eerst de eerdere delen te moeten hebben gelezen.

Het verhaal gaat verder waar De Bende van de Witte Veer ophoudt. Thomas leeft in de wereld van Raveleijn, waar hij zal gaan trouwen met Samira. Samira wordt in haar wang gepikt door een slechtvalk. Daarna wordt ze ernstig ziek. Ze heeft een virus dat zich snel verspreidt door Raveleijn. Ook graaf Olaf wordt besmet. Er bestaat maar één middel tegen het virus: het bloed van een duizend jaar oude draak. Thomas moet de Vijf weer bij elkaar roepen. Samen moeten zij de Raveleijnsche Zee oversteken, naar het eiland waar de laatste draak leeft…