Polles Taartenboek
Polles Taartenboek
Maak zelf de lekkerste taarten, cakejes en koekjes uit de keuken van Symbolica!
Auteur Simone van der Wal
Illustraties Cameron studio (culinaire foto's), Efteling (attractiefoto's), Henny Knoet (tekeningen)
Vormgeving Oranje vormgevers
Taal Nederlands
Genre Kookboek
Uitgever Spectrum
Uitgavedatum 3 okt 2018
Pagina's 96
Grootte 253 x 252 x 9 mm
Uitvoering Paperback
ISBN 9789000363612
Prijs € 13,99
Koop bij bol.com
Boeken

Polles Taartenboek is een bakboek aansluitend bij het figuur Polle uit de attractie Symbolica. Het boek werd in oktober 2018 uitgegeven door het Spectrum en kan gezien worden als een opvolger van Polles Pannenkoekenboek.

In de feestzaal van het Paleis der Fantasie staat een enorme tafel vol taarten, koeken en andere lekkernijen. En volgens de wervende tekst bij het boek kun jij dat heerlijks nu thuis maken!

Recepten

Polles Taartenboek bevat 35 recepten verdeeld over de hoofdstukken De Basis, De Taarten, De Koekjes, De Cupcakes, De Traktaties en De Drankjes. Het is zowel geschikt voor ouders om met een kind aan te werken, als bruikbaar voor een hobbytaartendecorateur.

Zo zijn er recepten voor een schuimtaart, ananastaart, pannenkoekentaart en een soezentoren. Onder de koekjes vind je chocolate chip cookies, kokosmakronen en minitompouces. Er is tevens aandacht voor glutenvrij, suikervrij en lactosevrij bakken. Natuurlijk krijg je dorst van al dat meel in je mond, dus in het boek vind je ook een hoofdstukje met feestelijke drankjes, gebrouwen door grootmagister Almar.

Schitterend door afwezigheid is echter de Hartenkoek; over dit typisch Symbolicaanse baksel wordt met geen woord gerept.

Auteur en vormgeving

De recepten werden geschreven en bereid door Simone van der Wal. Deze zijn vervolgens gefotografeerd door Lieke Heijn en Pim Janswaard van Cameron Studio, het bedrijf dat ook al verantwoordelijk was voor de fotografie van Polles Pannenkoekenboek. Op de foto's van de baksels zijn geen Eftelingse elementen te zien. Wel is het boek rijkelijk geïllustreerd met foto's van de scènes van de attractie Symbolica.

Ook is het geheel verluchtigd met diverse tekeningen van inwoners en objecten uit het Pardoes-legendarium, waaronder natuurlijk ook Pardoes en Pardijn. Dit zijn allemaal bestaande tekeningen die al vaker gebruikt zijn, in een grijs verleden gemaakt door Henny Knoet. Het boek is vormgegeven door Oranje studio's uit Eindhoven.