De Magische Pendel
Het eerste stripalbum van Raveleijn
Raveleijn - De Magische Pendel
Auteur Marq van Broekhoven
Illustraties Giuseppe Ferrario
Onderwerp Raveleijn
Genre strip
Uitgever Silvester Strips
Uitgavedatum 6 juli 2018
Pagina's 48
Uitvoering softcover / hardcover
ISBN 9789463063418 (regulier)
9789463063425 (hardcover)
Prijs € 8,95 / € 19,95
Koop bij bol.com
Boeken

Raveleijn: De Magische Pendel is het eerste stripalbum uit de Raveleijn-reeks, uitgebracht in 2018 en in opdracht van de Efteling gemaakt door de uitgever Silvester Strips. Op de rug staat het nummer "1" vermeld, wat een aanzet tot een serie suggereert.

Productie

De tekst werd geschreven door Marq van Broekhoven, een stripmaker die onder andere bekend is van Jodocus de Barbaar en Peer de Plintkabouter. Giuseppe Ferrario tekende het album, hij is een striptekenaar die voor Silvester onder andere de reeks Voetbalclub tekende. Flavio Fausone kleurde het in en de grafische verzorging geschiedde door Patrice van der Linden.

Silvester Strips, begonnen in 1991 als stripwinkel in 's Hertogenbosch, ontwikkelde zich tot producent en uitgever van diverse stripseries. Het is de eerste keer dat de Efteling samenwerkt met Silvester; eerdere stripverhalen van Pardoes werden uitgegeven door Concept BV, en verschillende Suske en Wiske-albums uiteraard door Studio Vandersteen.

Verhaal

Het is een nieuw verhaal, waarin de bekende personages van Raveleijn een nieuw avontuur beleven. De blauwe builenziekte heerst in Raveleijn, omdat de gouden pendel is gestolen uit de Tempel der Raven. Gravin Halina vraagt de vijf en hun hond Spike om haar te helpen. Hiervoor moeten ze door de Vallei der Vuren reizen. Natuurlijk kan elk zijn speciale kracht inzetten om de missie te doen slagen.

Special edition

Cover speciale editie

De reguliere uitgave van de strip is een softcover-editie en kost € 8,95. In augustus 2018 verscheen echter ook een speciale collectors edition (verzamelaarsuitgave): voor € 19,95 krijg je de strip in hardcover met afwijkende coverafbeelding, een A3-kunstdruk en twee ex libres.