Job van Gelder

Job van Gelder (’s Hertogenbosch, 1971) is een illustrator die sinds 2010 als freelancer bij de Efteling betrokken is. Job beheert zijn eigen ontwerpbureau Monnikenwerk en naast de Efteling werkt hij onder meer voor de kranten van Wegener, het wetenschappelijk magazine Eos en educatieve uitgeverij Malmberg.

Stijl

Het werk van Job voor de Efteling kenmerkt zich door een frisse, illustratieve benadering van bekende sprookjesachtige elementen uit het park. Over de door hem ontworpen Efteling Gouden Boekjes zegt hij:

Springkuit, door Job van Gelder
Al een jaar of vijf werk ik regelmatig als illustrator voor de Efteling. Meestal gaat het om reclamewerk, kleine accenten geven aan de huisstijl van het park, illustraties maken voor de website. En nu dus die sprookjes: Hans en Grietje, De nieuwe kleren van de keizer, Doornroosje en De zes dienaren. Het zijn nieuwe illustraties. Ik heb er vier maanden aan gewerkt. Goed in het sprookjespark rondgekeken om de sfeer te voelen.[1]


Projecten voor de Efteling

  • Het 'Efteling-alfabet' (2012)
  • Het Persoonlijk Sprookje (2012)
  • De Eftelingwebsite voor de Dappere 30 Dagen (2013)
  • Vier van de twaalf Efteling Gouden Boekjes uit 2014: "Doornroosje", "De Nieuwe Kleren van de Keizer", "Hans en Grietje" en "De Zes Dienaren" en één boekje in de serie 2016: "De Gelaarsde Kat". Tevens ontwerp verzamelboxen huisje en schatkist.
  • Prentenboek Sneeuwwitje, samen met Esther Rosier (2018)
Verwijzingen
  1. Job van Gelder illustreert Gouden Boekjes (Brabant Cultureel, december 2014)