Yoghurt Bar
Yoghurtbar.jpg
Locatie Ruigrijk
Type balie
Assortiment yoghurt (zomer) / panini (winter)
Thema Baron 1898
Geopend 21 juli 2017
Kassa's 1
Terras nee
Horeca

Yoghurt Bar is een horecapunt gevestigd naast Baron 1898, op het plein bij de schachttoren. Er worden uitsluitend yoghurts en dranken verkocht. Het balieverkooppunt werd geopend op 21 juli 2017 en kent geen vaste openingstijden.

In de winter heet het horecapunt Panini en verkoopt het gegrilde broodjes.

Omschrijving

Om het aanbod aan horeca uit te breiden werden een aantal tijdelijke verkooppunten in het park geplaatst. Zo opende Burgers naast de Python. In een soortgelijke opstelling werd iets later een speciale yoghurtbar geopend vlakbij Baron 1898, vermoedelijk om dezelfde lactothematische redenen als het vaste horecapunt 't Melkhuysje onder de schattoren.

Het verplaatsbare gebouwtje staat opgesteld op de inham van het plein van de dive coaster, vlakbij de waterkant van de voormalige Kanovijver. Het is gedecoreerd in lijn met de stijl van de naastgelegen attractie, met houten panelen in groene tinten en een eenvoudige luifel. Het heeft een vrij vlak schilddak en de hoeken van het gebouw zijn afgewerkt met stalen randen. Op het gevelbord prijkt de naam van het horecapunt in het Baron 1898-lettertype Kaikoura en met verkeerd spatiegebruik. Tevens valt op dat er, evenals bij Burgers, gekozen is voor een eenvoudige naam die een omschrijving geeft van het product dat er verkocht wordt, in plaats van een originelere benaming zoals de andere etablissementen in het park.

Assortiment

Yoghurt mango special met chilipepers

Er kon gekozen worden uit de smaken mango (met cereal crunch, munt en chilivlokken), blauwe bes (met mango, ananas en walnoot) en aardbei (met cereal crunch en amandel). De prijzen variëren van € 3,75 tot € 4,-. Een kinderbeker met aardbei en chocolade kost € 3,25. Het is ook mogelijk om zelf een yoghurt samen te stellen met drie ingrediënten naar keuze voor € 4,25. Verder werden er bij het tijdelijke horecapunt koffie, thee, cappuccino en latte macchiato verkocht.

In de winter, als het bekend staat onder de naam Panini, koop je er gegrilde broodjes in de varianten kip, ham-kaas en caprese (tomaat-mozzarella).

Campina

Het horecapunt werd in samenwerking met zuivelcoöperatie FrieslandCampina U.A. gerealiseerd. De geserveerde yoghurt is het Boer en Land-product van hun merk Campina (Latijn voor 'de Kempen').

In diverse steden in Nederland zijn etablissementen te vinden onder de sterk gelijkende naam 'Yoghurt Barn' (met extra n). Hier worden net als in de 'Yoghurt Bar' yoghurtspecialiteiten met diverse toppings verkocht. Deze formule ging eind 2015 een samenwerking met Campina aan.

Zie ook