Veertig Jaar Efteling
Veertig jaar efteling boekjes.jpg
Auteur Redactie Anton Pieck Club
Onderwerp Ontwerpen van Anton Pieck
Uitgever Anton Pieck Club
Uitgavedatum 1992-1996
Pagina's 16 tot 24 pagina's per deeltje
Uitvoering Geniet, zes delen
Boeken

Veertig Jaar Efteling is een zesdelige uitgave van de Anton Pieck Club, ter gelegenheid van het veertigjarig bestaan van de Efteling in 1992. De eerste drie deeltjes verschenen in 1992, deel vier en vijf in 1993 en deel zes in 1996.

In de zes kleine, geniete boekjes van tussen de 16 en 24 pagina's per stuk wordt een beknopt overzicht gegeven van de geschiedenis van de Efteling, waarbij veel aandacht is voor de rol van Anton Pieck. De meeste pagina's bevatten echter nauwelijks tekst, maar vooral zwart-wit reproducties van ontwerpen van Pieck voor de Efteling. Hierbij zijn de bijschriften van Pieck zorgvuldig toegevoegd als tekst onder de reproducties.

De boekjes bevatten allerlei illustratiemateriaal dat verder weinig gepubliceerd is, zoals ontwerpen van Pieck voor silhouetjes op Efteling-drukwerk, briefhoofden, luciferdoosjes en voor menukaarten. Uiteraard zijn ook de bekendere ontwerpen voor onder andere het Sprookjesbos opgenomen.

In deel V (vijf) is een vrij uitvoerig verslag te lezen over de opening van de jubileumattractie Droomvlucht, die natuurlijk verder weinig met Anton Pieck van doen heeft.