Swirl's Ice Cream
Swirl's Ice Cream in Het Witte Paard
in Het Witte Paard
Locatie Marerijk
Type balie
Assortiment Swirl-ijs
Geopend 2011
Kassa's 2
Terras ja
Opvolger van Koffieshop
Horeca

Swirl's Ice Cream is een ijsverkooppunt van Ola in Het Witte Paard. Het opende in de zomer van 2011, tegenover 't Gemack, op de plek waar jaren eerder de Koffieshop te vinden was. In februari 2012 opende een tweede Ola-verkooppunt aan de Pardoes Promenade onder de naam Glad IJs.

Er zijn diverse Ola-producten verkrijgbaar, zoals natuurlijk de Swirl (softijs gemengd met fruit en chocolade naar keuze), Magnums en milkshakes. In februari 2017 werd pindakaas aan de smaken toegevoegd. In samenwerking met Calvé (een ander merk van Unilever) werd toen de Peanut Butter Swirl geïntroduceerd.

Er is kritiek op het verkooppunt in Het Witte Paard omdat het geheel is uitgevoerd in de stijl van de fabrikant en zich niets gelegen laat liggen aan de vigerende stijlelementen die zo kenmerkend zijn voor het hart van het Marerijk.

De shop in het Witte Paard was de eerste vestiging van de keten in Nederland. In 2011 werd het geopend onder de naam Happiness Station, in dit geval een Happiness Station Express met beperkt assortiment. Het concept werd vervolgens verder in Nederland uitgerold, met name op treinstations. In 2017 werd de naam landelijk, dus ook bij dit horecapunt, gewijzigd in het meer descriptieve Swirl's Ice Cream.

Zie ook