't Verwende Nest!
Dakconstructie van tentdoek
Locatie Nest!
Type balieverkoop
Delicatesse Kurkentrekker
Ontwerp Robert-Jaap Jansen
Geopend 31 mei 2021
Kassa's 1
Terras ja
Horeca

't Verwende Nest is een horecapunt in speeltuin Nest! in het Ruigrijk. Naast koffie en thee en koude dranken verkoopt men hier als specialiteit de Kurkentrekker, een snack van gedraaid brooddeeg dat met suiker en kaneel bestrooid wordt of gevuld met nog meer zoetigheid.

Het horecapunt opende gelijk met die speeltuin op 31 mei 2021 en is een uit houten planken en palen opgebouwd huisje waar bovenop een wigwam gebouwd is uit takkenbossen en zeildoek. Bovenop de palen staan kookpotten met daarin takken met de specialiteit erop. Je bereikt de verkoopbalie via een oplopende vlonder. Je komt dan eerst langs een zwengel waarmee je een kleurige windmolen in beweging kunt zetten, wat de suggestie moet wekken je zelf het brooddeeg in spiraalvorm kan draaien. Door een groot raam ernaast zie je het bereiden van de Kurkentrekkers.

Na het bestellen kun je enkele treden af om bij het terras te komen dat uit twaalf robuuste houten tafels bestaat. Het horecapunt staat direct bij de speeltoestellen voor de kleinste kinderen, die daar door versnaperende ouders goed in het zicht gehouden kunnen worden. Er zijn schaduwdoeken opgehangen tegen de brandende zon. De rug ligt tegen de Game Gallery aan, en daarmee is het achter de schermen praktisch bereikbaar voor aanvoer.

Ook hier is aan de toegankelijkheid gedacht, met lagere balies, vitrines op kinder-ooghoogte, aangepaste tafels en bredere looppaden.

Zie ook