Deel 2 uit de eerste serie

Onder de naam Sprookjesboom gaf uitgeverij Big Balloon tussen 2007 en 2014 series van handzame boekjes uit gebaseerd op de tv-serie Sprookjesboom, onder licentie van de Efteling. De afbeeldingen in deze boekjes zijn stills uit de tv-serie. In 2015 werd door Bookie-Lookie een nieuwe reeks boekjes uitgebracht met handgetekende illustraties.

Big Balloon

Serie 2007-2009

De eerste zes delen

De boekjes zijn steeds gebaseerd op een bestaande aflevering van de tv-serie en de illustraties zijn dan ook stills van het programma en hebben (min of meer) dezelfde titel. De eerste boekjes verschenen tussen 2007 en 2009 en de serie is ook in herdruk uitgegeven, in softcover en met kleine verschillen in bijvoorbeeld de nummering. De volgende afleveringen zijn verschenen:

 1. De laars van de Reus
 2. Twee klein duimpjes
 3. Per ongeluk expres
 4. Opgestaan is plaats vergaan!
 5. De ontdekking van de Fakir
 6. De gestolen klok
 7. Spoken in de balzaal
 8. De tovervis
 9. Heks en ezel
 10. Gezellig samen

Het tweede deel is in 2009 ook in het Duits uitgegeven onder de naam Zwei kleine Däumlinge, vertaald door het Amstelveens Vertaalbureau.

Serie 2011

'Zoenjesdag', nr 1 in serie 2011

Uitgegeven in 2011 (nummering start opnieuw):

 1. Zoentjesdag
 2. De bril van heks
 3. Opruimdag

Ook bracht Big Balloon in 2012 een boekversie uit van Sprookjesboom de Film onder redactie van Annerieke Bijeman en een serie doeboeken tussen 2007 en 2013, Kleuren, tellen, puzzelen, zoeken, lezen onder redactie van Marieke Hoeber en Corinne van Roozendaal.

Serie voor abonnementhouders

Tussen 2008 en 2010 verscheen er een aangepaste serie van vier die werden verspreid onder abonnementhouders van de Efteling. Deze werden door de Efteling zelf uitgegeven maar gebruikten dezelfde vormgeving als de boekjes van Big Balloon. Ze zijn herkenbaar aan de tekst "Speciale editie voor abonnementhouders" op het voorplat. Deze reeks bestaat uit:

 • De Zweven Geitjes
 • Het Kabouter-recordboek
 • Oost west, Ezel best
 • Het spraakwater

Serie 2013/2014

'De schat van Draak'

In 2013 en 2014 verscheen een nieuwe serie van vijf boekjes van vierentwintig pagina's elk:

 1. De verloren ring
 2. Het liedje van Roodkapje
 3. De schat van Draak
 4. Stappen in de sneeuw
 5. Een koekje voor Draak

Bookie-Lookie

Serie 2015

'Reuzentaart' uit de Bookie-Lookie-reeks

In 2015 kwamen vier boekjes uit, nu met harde kaft en gebaseerd op de illustratieversie van de Sprookjesboomfiguren, getekend door TekenTeam en uitgebracht door Bookie-Lookie. Deze zien er dus opvallend anders uit dan de eerdere boekjes. Elk boekje bevat 23 pagina's.

 • Spookverhaal
 • Reuzentaart
 • Lieve wolf
 • Toverspiegel

Daarnaast verscheen bij Bookie-Lookie ook nog het dunnere boekje Klein Duimpje bakt een tovertaart, met een zaklampje erbij waarmee je Klein Duimpje kunt projecteren, en Een wonderlijk muziekboek, dat vijf liedjes bevat die je kunt afspelen via de in het boek opgenomen muziekspeler.