De act vereeuwigd in het Diorama

Juffrouw van de Borst en haar Weeshuis was een entertainmentact rondom een groep wezen die met hun begeleider op bezoek waren in de Efteling. Hij was voor het eerst te zien in 1992, en keerde daarna nog enige malen terug, waaronder tijdens Winter Efteling 1999-2000.

De improvisatieact werd al lopend opgevoerd en ging over Juffrouw van de Borst en haar weeskinderen die voor de gelegenheid met haar vier kinderen op bezoek was in de Efteling. Eén van de wezen werd regelmatig gespeeld door Robert-Jaap Jansen.

In juni 2000 hield Juffrouw van de Borst met haar weeskinderenden de Klasse-Klas van de Dag-competitie bij het Leerhuys, waarbij leerlingen getest worden op behendigheid, snelheid en intelligentie. Aan het eind van de dag werd de beste klas beloond met een oorkonde, de beste klas van de maand kreeg een gratis schoolreisje naar de Winter Efteling.

Nadat de act al zeven jaar niet in het park te zien was geweest, kreeg Juffrouw van de Borst in 2007 onverwacht een miniatuur-eerbetoon in het Diorama.