Het koor op het Ton van de Venplein in december 2018

Het Winter Efteling Kinderkoor trad tijdens Winter Efteling 2018-2019 en 2019-2020 op bij het Vreugdevuur op het Ton van de Venplein.

Het koor bestaat steeds uit vijf kinderen van vaak behoorlijk verschillende leeftijden en vormt dan ook een kwintet. Er zijn meerdere van zulke groepjes die wel meestal in dezelfde samenstelling optreden. Het koor is in winters blauw-met-witgekleurde retro-outfits gestoken en brengt vanaf een klein podium naast het vuur een heel divers repertoire ten gehore tijdens een optreden van een kleine 25 minuten lang. Voor de editie 2019-2020 werd het podium voorzien van een donkere houten achterwand met raampjes, waardoor een print van een besneeuwd dennenbos te zien is. Het decortje was verder voorzien van ijskristallen, en er stond ook enige tijd één van de nieuwe potkachels van dat jaar.

De liedjes die het koor zingt zijn een mix van allerhande evergreens, waarvan de tekst regelmatig is aangepast, bijvoorbeeld naar het Nederlands of om het Eftelingser te maken. Om het geschikt te maken voor de internationale gast komen er wel vijf talen langs. Tijdens het zingen worden ook dansjes uitgevoerd; de muziek komt van band. Als toegift wordt er een medley van The Sound of Music ten beste gebracht.